AK Parti İzmir Belediye Başkan adayı belli oldu

AK Parti'nin İzmir Adayı Nihat Zeybekçi
AK Parti'nin İzmir Adayı Nihat Zeybekçi

Merakla beklenen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi oldu. 31 Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir süre kala merak edilen en önemli bölgelerin başında gelen İzmir'in AK Parti Belediye Başkan adayı kim olacak? Sorusu da cevabını bulmuş oldu. AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi kimdir?

  • Nihat Zeybekci, AK Parti grubunda "İzmir Türkiye’nin en güzel şehri doğuştan güzel. Birileri İzmir’i Anadolu'ya sırtını döndürmek istiyorlar. Biz İzmir’i Anadolu'yla kucaklaştıracağız. İzmir'i alacağız" dedi.

Kulislerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi en sık duyulan isimlerin başında gelen Zeybekçi'nin hayatına dair tüm detaylar bu haberde.

Nihat Zeybekçi kimdir?

Zeybekçi 4 dönem Ekonomi Bakanlığı görevini yerine getirdi.
Zeybekçi 4 dönem Ekonomi Bakanlığı görevini yerine getirdi.

1 Ocak 1961’de Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Pınarlar beldesinde doğdu.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

Özel sektörde yöneticilik yapan Zeybekci, 1994’te kendi şirketini kurdu.

Zeybekçi'nin çocukluk yıllarından bir kare
Zeybekçi'nin çocukluk yıllarından bir kare

Denizli Platform Sözcülüğü, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Denizli Belediye Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

AK Parti'ye katıldı

2011 genel seçimlerinde AK Parti’den Denizli milletvekili seçildi, parti MKYK’sında görev aldı.

Bakanlık dönemi

26 Aralık 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliğinde Ekonomi Bakanı olarak atanan Zeybekci, 61. - 62. ve 63. hükümetlerde aynı görevine devam etmiştir. 24 Kasım 2015 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Ekonomi Bakanlığı görevini Mustafa Elitaş'a devretmiştir.

Denizli doğumlu Nihat Zeybekçi doğduğu şehirde milletvekilliği yapmıştı.
Denizli doğumlu Nihat Zeybekçi doğduğu şehirde milletvekilliği yapmıştı.

Son olarak Davutoğlu'nun istifası üzerine 24 Mayıs 2016 tarihinde Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. T.C. Hükümeti'nde yeniden Ekonomi Bakanlığı görevine getirilmiştir.

  • İyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekçi, evli ve 4 çocuk babası.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >