AK Parti Kocaeli Belediye Başkan adayı belli oldu

 Tahir Büyükakın
Tahir Büyükakın

Merakla beklenen AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın oldu. 31 Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir süre kala merak edilen en önemli bölgelerin başında gelen Kocaeli’nde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olacak? Sorusu da cevabını bulmuş oldu. AK Parti'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın kimdir?

AK Parti'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın oldu. Yerel seçimlere kısa bir süre kala merak edilen soru cevabını buldu.

Kulislerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi en sık duyulan isimlerin başında gelen Büyükakın’ın başkan adaylığı resmi olarak açıklandı.

AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın kimdir?

1969 Kocaeli’nin Derince İlçesinde dünyaya gelen Tahir Büyükakın, Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi´nde ki eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden 1992 yılında mezun oldu.

  • 1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü´nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Tahir Büyükakın,.Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını sırasıyla 1995 ve 2001 yıllarında İstanbul Üniversitesi´nde tamamladı.

2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doçent kadrosuna atandı.
2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doçent kadrosuna atandı.

2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi. ‘Makro iktisat’ bilim alanındaki çalışmaları ile doçent unvanını alan Büyükakın'ın ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında da çalışmaları bulunuyor.

13 Haziran 2017 tarih ve 2017/10458 sayılı Valiler Kararnamesi ile Bilecik Valisi olarak atandı. İyi derece de İngilizce bilen, Büyükakın evli ve 3 çocuk babasıdır.

2018 Kocaeli Seçim Sonuçları

2014 Kocaeli Yerel Seçim Sonuçları

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >