AK Parti Sözcüsü Çelik: BM açıkça özür dilemeli

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Birleşmiş Milletler'in terör örgütü PKK/YPG ile imzaladığı 'eylem planı'na tepkiler büyüyor. BM tarafından atılan bu skandal adım için AK Parti sözcüsü Çelik, "BM'nin kuruluşundan bu yana yaptığı en büyük yanlışlardan biridir, açıkça özür dilemeleri gerekir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekilleriyle yaptığı toplantının bir AK Parti geleneği olduğunu belirten Çelik, ilk toplantının bugün başlamış olduğunu söyledi.

"BM'nin kuruluşundan bu yana yaptığı en büyük yanlışlardan biridir"

BM’nin YPG/PKK ile imzaladı eylem planına da değinen Çelik, "Hukuk dışı şekilde BM organının bir terörist grupla bir araya gelmesi başlı başına bir sorundur. Hukuku temsil eden bir kurum hukuku ortadan kaldırmak isteyen bir örgütle bir araya geliyor. İmzaladıkları kişi pek çok masum insanın katili. BM'nin kuruluşundan bu yana yaptığı en büyük yanlışlardan biridir, açıkça özür dilemeleri gerekir." dedi.

Ne olmuştu?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin silahlı çatışmalarda çocuklar konusundaki özel temsilcisi Virginia Gamba, 29 Haziran'da BM Cenevre ofisinde bir araya geldiği SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK üyesi Mazlum Abdi ile örgütün bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması için 'eylem planına' resmi törenle imza atmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >