AK Parti Sözcüsü Çelik: Mursi’nin naaşından korkuyorlar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in Adana ziyaretinden bir kare
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in Adana ziyaretinden bir kare

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Şehit Cumhurbaşkanı Mursi’nin naaşını ailesine teslim etmiyorlar. Darbecilerin ellerinde en acımasız araçlar ve yöntemler var. Ama Mursi’nin naaşından korkuyorlar. Bu hep böyledir. Onurlu olanın cansız bedeni bile cesaret abidesidir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik,sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında darbecilerin, en temel insanlık değerlerine düşmanı olduklarını vurgulayarak, "Kendi milletine namlu doğrultanlar, insanları acımasızca öldürenler şebekesidir darbeciler. Bir kere daha insani olan her şeye düşman oldukları görüldü. Şehit Cumhurbaşkanı Mursi’nin naaşını ailesine teslim etmiyorlar. Darbecilerin ellerinde en acımasız araçlar ve yöntemler var. Ama Mursi’nin naaşından korkuyorlar. Bu hep böyledir. Onurlu olanın cansız bedeni bile cesaret abidesidir. Onursuz olanlar ise ellerinde ölüm makineleriyle gezen yaşayan ölülerdir. Ahlaki ya da siyasal hakikat asla soyut değildir. En somut, en canlı hayat gerçeğidir. Ahlaki ve siyasal hakikate bağlı olanlar, hayatın canlı tarafındadır. Dünyadan ayrıldıktan sonra da insanların hayatına haysiyetleriyle yön vermeye devam ederler. Ellerindeki ölüm makineleriyle insanlık değerlerine saldıranlar, yaşarken çürüyorlar. Mahkeme salonunda hayatını kaybetmiş onurlu birinin naaşından korkuyorlar. Çürüyen, canlı olandan korkar" ifadesini kullandı.

Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi
Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi


"Şehit Mursi tüm dünyanın gözü önünde adım adım öldürüldü" diyen Çelik, şöyle devam etti:


"Buna sesiz kalan sözde demokratik dünya, darbecilere tepki vermek yerine kırmızı halılarla karşıladı. Darbenin insanlık suçu olduğunu söylemek yerine, darbecilerin ’demokrasiyi inşa ettiğini’ söylediler. Demokratik devletlerin çoğu, şehit Cumhurbaşkanı Mursi’nin darbecilerin mahkemesinde öldürülmesi karşısında anlamlı bir taziye cümlesi bile kuramıyor...

’Haberlerden duyduk, takip ediyoruz’ diyorlar. Ahlaki ve siyasal tüm değerleri görmezden geliyorlar. Bu bir siyasal çürümedir. Demokrasiyi bir değer olarak değil, bir çıkar elde etme tekniği olarak algılayanların ikiyüzlülüğü iyice çıplaklaştı. Dünyanın onurlu ve gerçekten demokrat insanları sesini şimdi yükseltmelidir. Şehit Cumhurbaşkanı Mursi onurlu hayatına uygun şekilde defnedilmelidir. Tüm dünyada, şehit Cumhurbaşkanı için kılınan cenaze namazları dün Kudüs’te başladı.

Bugün Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın katılımıyla milletimiz tarafından eda edilecek. Kudüs’ten İstanbul’a, Türkiye’nin ve dünyanın her yerine uzanacak. Mursi’nin naaşı ailesine teslim edilmelidir. Tüm dünya buna destek vermelidir. Mursi bu dünyada sınavını onurlu bir şekilde cesaretle ve haysiyetle verdi. Artık sınav tüm dünyanın sınavıdır. İnsanlık değerlerine sahip çıkma sınavıdır."

Muhammed Mursi
Muhammed Mursi
  • Casuslukla suçlanacaktı

    Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi çıkarıldığı mahkeme salonunda şehit oldu. Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan ve ilaçlarının dahi alınmasına izin verilmeyen Mursi mahkeme salonunda geçirdiği baygınlığın ardından yaşamını yitirdi. Söz konusu duruşmada ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı "casuslukla" suçlanacaktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >