AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Berat Albayrak'ın istifa paylaşımıyla ilgili açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa paylaşımına ilişkin, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanlığı makamının takdirindedir" açıklamasında bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararını kamuoyu ile paylaşacağını dile getirdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü Çelik'in konuşmalarından öne çıkanlar:

İzmir'i vuran deprem

İzmir depremini yakından takip ediyoruz. 115 vatandaşımız hayatını kaybetti, hepsine allahtan rahmet diliyoruz. İzmir'deki yaraları sarma noktasında bir kere daha birlik olduk. Ekiplerimiz, büyük fedakarlıkta bulundu. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları için de birçok ekip devreye girdi. Yaraların sarılması için önemli bir kaynak aktarıldı.

Azerbaycan ordusu ilerliyor

Bu hafta içerisinde en büyük sevincimiz Şuşa'nın işgalden kurtarılmasıdır. Azerbaycan'ın toprakları Ermenistan'ın işgalinden tek tek kurtarılıyor.

Fransa'daki İslam karşıtlığı

Fransa'daki yönetememe problemini kapatmak için Türkiye karşıtlığı gibi bir tavra giriliyor. Fransa'daki insan hakları kullanımının Macron yönetimi ile kötüye gittiğini görüyoruz.

Yarın 10 Kasım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyoruz. Geçmişteki zor mücadelenin hepimize örnek olmasını bir kez daha tazeliyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti mi?

Cumhurbaşkanı Hükümet Sisteminde görevden alma ve göreve getirme yetkisi kapsamında benim bilgi vermem doğru değildir. Bu konu Cumhurbaşkanlığı makamının yetkisidir. Kabine ile ilgili bir konu değildir. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir ve kararını kamuoyu ile paylaşacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği gibi bir devlet krizi yoktur, tıkanma da yoktur.

ABD seçimleri

ABD Başkanlık seçimlerinde resmi sonuçlar açıklandığında Türkiye, kazanını tebrik edecektir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >