AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’dan bedelli askerlik açıklaması

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal bedelli askerliğe ilişkin AK Parti'nin gündeminde bedelli askerlik yok. O sayın Başbakan'ın kendi görüşü" dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bedelli askerlik sorusunu yanıtladı. Ünal katıldığı NTV canlı yayında, bedelli askerlikle ilgili hükümetin gündeminde bir çalışmanın olmadığını söyleyerek şunları kaydetti:

  • “Dün Başbakanımıza bu konuda kişisel görüşünü sordu arkadaşlar. Başbakanımız da 'Bu konuda benim düşüncem müspet' dedi. Yani 'bizim gündemimizde bir düzenleme var bizim gündemimizde bir çalışma var' gibi bir ifade kullanmadı. Bizim gündemimizde böyle bir şey var mı? Bizim gündemimizde bedelli askerlikle ilgili düzenleme yok.''

Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerliğe ilişkin ne demişti?

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin bedelli askerlik konusuna ilişkin sorulan soruya "Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu." demişti.

Başbakan Yıldırım bedelli askerlik sorusunu 'Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz bir yandan bedelli bu istismar edilecek bir konu gibi görünüyor. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizi güçlendirme için kullanılması gerekir'' ifadelerini kullanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >