AK Parti'den bayrak tasarrufu çağrısı

Arşiv
Arşiv

AK Parti'den, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili 'bayrak tasarrufu' çağrısı geldi. AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Diğer partiler de desteklerse bayraktan tasarruf 40-50 milyon TL’yi bulur. Bu da teşkilata ve vatandaşa hizmet olarak döner." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, aralık ayı başındaki partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 14 ilin, seçim kampanyasında gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini terk edeceklerini, sadece parti teşkilatlarının ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde afiş-bayrak asılacağını belirtmesinin ardından 'görüntü kirliliği' konusunda, AK Parti'den bir çağrı geldi.

Türkiye gazetesinden Damla Peker'in haberinde, AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün, diğer partilere çağrısı yer aldı.

"Diğer partiler de desteklerse bayraktan tasarruf 40-50 milyon TL’yi bulur. Bu da teşkilata ve vatandaşa hizmet olarak döner." diyen Demiröz, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın bizi ters köşe yapacağını bilemedik. Cumhurbaşkanının o günkü konuşmasının ardından siparişleri durdurduk." diyen Demiröz, "Bizim harcadığımız bayrak uç uca bağlandığında Edirne’den Kars’a kadar gider. Seçimlerde 8-10 milyon nakliye ile birlikte giderlerimiz vardı. Bu parayı hem teşkilatımıza hem de vatandaşımıza daha farklı hizmetler olarak harcayacağız. MHP destek verdi. Çevreci kampanya ile yasaklama olmaz. Burada gönül işi olmalı. Diğer partilerden de en kısa zaman destek geleceğine inanıyorum. Bence bu bayrak işi biter. Bu iş sigara gibi... Bu alışkanlığın zamanla zarar olduğunu herkes bilecek..." ifadelerini kullandı.

AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz
AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz

AK Partinin afişli, bayraklı, seçim otobüslü propaganda sürecinin terk edilmesi kararını GZT’ye değerlendiren İletişim Uzmanı Ali Saydam, geçmişte yapılan propaganda yönteminin artık etkili olmadığını belirterek insanların seçim otobüslerinin çıkardığı gürültüden asılan afişlerin oluşturduğu görüntü ve çevre kirliliğinden toplumun ciddi anlamda rahatsız olduğunu söylemişti.

Saydam, ayrıca bu propaganda yönteminin seçmenler üzerinde hiçbir etkisi olmadığını ve çevre kirliliğini arttıran bu yöntemlerden vazgeçilmesinin çok önemli bir adım olduğunu belirtmişti.

İletişim Uzmanı, Gazeteci Yazar Ali Saydam
İletişim Uzmanı, Gazeteci Yazar Ali Saydam

Ali Saydam sözlerini şu sözlerini şu şekilde sürdürmüştü:

  • “Türkiye'de ve dünyada insanlara ulaşmak fikirlerini ve projeleri anlatmak için sosyal medya, dijital medya gibi çeşitli yeni araçlar mevcutken hala bayrakla, seçim otobüsü ile oy istemek geçmişte kaldı. Eskiden duvar yazıları vardı, biri gelir kendi partisinin adını yazar diğeri gelir o yazıyı silip kendi yazısını yazardı. Bakın o yöntem nasıl geçmişte kaldıysa artık bu bayraklı seçim otobüslü sistemde geçmişte kalmıştır. Bu anlamda alınan karar Türkiye'de bir dönüm noktası olarak tarihe geçmiştir.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >