AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklandı: Mustafa Demir

Türkiye 31 Mart 2019 yerel seçimlere odaklanırken, AK Parti’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı da belli oldu. AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir olarak belirlendi. Peki AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Demir kimdir? AK Parti'nin belediye başkan adayı Mustafa Demir'e dair merak edilenleri derledik.

AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir oldu. 29 Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir süre kala merak edilen soru cevabını buldu.

Kulislerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi en sık duyulan isimlerin başında gelen Mustafa Demir'in AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tecrübeli siyasetçi Mustafa Demir'i aday gösterdi. Peki Mustafa Demir kimdir, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur.

Mustafa Demir kimdir?

Mustafa Demir, 18 Ocak 1961'de Trabzon Şalpazarı'nda doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Safiye'dir. Mimar, Sanayici; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi.

Mustafa Demir, 4 yıl kamu hizmeti yaptı. Mimarlık, yapı müteahhitliği ve ticaret işiyle uğraştı.
Mustafa Demir, 4 yıl kamu hizmeti yaptı. Mimarlık, yapı müteahhitliği ve ticaret işiyle uğraştı.

Atakum Belediyesi Belediye Meclisi Üyeliği görevinde bulundu.22 ve 23. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar,Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı.

60. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini üstlendi. Demir, evli ve 5 çocuk babasıdır.

2018 Samsun Genel Seçim Sonuçları

2014 Samsun Yerel Seçim Sonuçları

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >