Akdeniz'de 288 kişiyi taşıyan gemi yandı: Aralarında 24 Türk var

Gemide 24 Türk yolcu olduğu belirtildi
Gemide 24 Türk yolcu olduğu belirtildi

237 yolcu ve 51 mürettebatla Akdeniz'de seyreden İtalyan bayraklı yolcu gemisinde yangın çıktı. Turistlerin ağırlıklı olduğu geminin kaptanı yolculardan tekneyi terk etmelerini istedi. Gemide çıkan yangın sonrası Akdeniz'de kısa sürede zamana karşı yarış başladı. Yunanistan yolculara yardım için üç römorkör ve üç devriye botunu bölgeye gönderirken, Yunan makamları aralarında 24 de Türk'ün bulunduğu yolcuların tamamının kurtarıldığını açıkladı.

Yunanistan açıklarında 237'si yolcu olmak üzere 288 kişinin bulunduğu İtalya bandıralı yolcu gemisi alev alev yandı. Yunanistan yolculara yardım için üç römorkör ve üç devriye botunu bölgeye gönderirken, Yunan makamları aralarında 24 de Türk'ün bulunduğu yolcuların tamamının kurtarıldığını açıkladı. Ülke basını ise 11 kişinin kayıp olabileceği bilgisini servis etti. Gemideki Türk şoförlerden biri "Bizi Korfu limanına getirdiler ama gemideki her şeyimiz yandı" dedi.

Yangın sabahın ilk saatlerinde başladı

Yunan sahil güvenlik basın ofisinden bir yetkili AFP'ye verdiği demeçte, olayın Yunanistan ile Arnavutluk arasında, Korfu'nun kuzey kıyısı açıklarında sabah 1.30 GMT'de (TSİ 4.30) meydana geldiği belirtildi.

24 Türk yolcu vardı

Ticaret Donanması Dışişleri Bakanı Kostas Katsafados geçtiğimiz saatlerde Yunan radyo istasyonu Skai'ye verdiği demeçte tüm yolcular güvende olduğu bilgisini vermişti. Ancak Yunan medyasında yer alan haberler 11 kişinin kayıp olabileceği yönünde. Aynı haberlerde bu kişilerin bilet alan ancak gemiye binmeyen yolcular olabileceği belirtiliyor. Yunan devlet televizyonuna göre, gemide 24 de Türk yolcu bulunuyordu.

Türk kaptan: Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Syrena Gemisinin Kaptanı Cevdet Bilen, "Sabaha karşı saat 05.00 civarlarında bir mesaj gönderilip, arama-kurtarmaya katılmamız söylenmişti. Bu bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gemi için için yanmaya devam ediyor. Kaç personel olduğunu bilemiyoruz. Belirli noktalar üzerinde arama kurtarma çalışması devam ediyor' dedi.

Gemi sabahın ilk saatlerinde yanmaya başladı
Gemi sabahın ilk saatlerinde yanmaya başladı

Habertürk yayına katılan Bilen şu ifadeleri kullandı;

"Türk yolcu da var, Türk şoför olduğunu söylediler. Biz deniz üzerinde yaşam belirtisi, insan arıyoruz. Bölgede yelkenliler ve hücumbot tarzı Yunan ve Arnavutluk'a ait hücumbotlar da var. Ticari gemi olarak biz varız, 8-10 tane de askeri hücumbot tarzı gemiler var. Şu ana kadar bir şey göremedik, sadece boş filikalar görebildik. Saat 05:00'ten bu yana yaklaşık 240 kişiyi savaş gemisine aldıklarını söylemişlerdi, geri kalan 46 kişiyi aradıklarını söylemişlerdi. Kaç kişi var, nedir tam olarak biz de bilmiyoruz."

Korfu Adası'na nakledildiler

Yunan sahil güvenlik ekipleri yolcuları ve mürettebatı Yunanistan'ın Korfu Adası'na nakletti. Geminin kalkıştan yaklaşık 9 saat sonra Brindisi limanına ulaşması planlanıyordu. Yunan sahil güvenliğine göre yangının nedeni henüz bilinmiyor. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >