Akıl hastanesindeki ürpertici cinayetin yankıları sürüyor

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören Mehmet Ali Altun'un aynı odayı paylaştığı Osman Altın tarafından korkunç bir şekilde öldürülmesinin yankısı sürerken, cinayet davası karara bağlandı.

Mehmet Ali Altun, 29 Şubat'ta tedavi görmesi için Bakırköy Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı. 2 Mart'ta saat 00.38 sıralarında Osman Altın, yatağından kalkarak Mehmet Ali Altun'un yanına geldi. Altun'un üzerine abanan Altın, gece saat 03.46'a kadar hareketsiz olarak Altun'un üzerinde yattı. Altın 03.46'da da kendi yatağına geçerek uyudu. 06.00'da odaya gelen hastane personeli, kahvaltı için kaldırmak istediği Altun'un hayatını kaybettiğini gördü. Güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından Osman Altın gözaltına alındı.

"Ben öldürmedim"

Altın ifadesinde, 5 yıldır rahatsız olduğunu, hayaller gördüğünü ve sıkıntılar yaşadığını söyleyerek "Ölenin yatağına gidip orada da uzandığımı, üzerine abandığımı hatırlamıyorum. Kendisini ben öldürmedim. Kendisi ile herhangi bir düşmanlığım yoktur" dedi. Tutuklanan Osman Altın hakkında "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Duruşmaya adli tıp kurumu raporu ulaştı

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Osman Altın katılmazken taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Mehtap Yılmaz mahkemeye ulaşan Adli Tıp Kurumu raporunda Osman Altın'ın kronik psikos denilen akıl hastalığının olduğu ve cezai sorumluluğunun bulunmadığının belirtildiğini açıkladı.

Mahkeme heyeti de Adli Tıp Kurumu raporuna göre ceza sorumluluğunun olmadığı gerekçesiyle Osman Altın'a ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi ve Altın'ın tahliyesine hükmetti. Mahkeme heyeti, sanık Altın'ın yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ve tedavi altında alınmasını da kararlaştırdı.

Suç duyurusu


Mahkeme heyeti, maktulün ölümü nedeniyle sorumlu bulunan hastane görevlileri hakkında da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >