Akıllı telefon dünyasında büyük ortaklık: Nokia ve Meizu el sıkışıyor

Meizu
Meizu

Nokia ve Meizu'nun önümüzdeki ay düzenlenecek olan özel bir etkinlikle el sıkışacağı söyleniyor. Bu gelişmenin yeni nesil Android telefonlar için büyük önem taşıdığı aşikar.

Geçen sene HMD Global satın almasıyla tekrardan sahalara dönen Nokia, Şubat sonundaki düzenlenen Mobil Dünya Konfresi'nde yeni nesil ürünlerini sahneye çıkarmıştı. Hatta bu kapsamda yenilenen efsanevi model 3310'a ek olarak, 3, 5 ve 6 modelleri de duyurulmuştu. Bilhassa tepe seviyesi akıllı telefonlar için harekete geçen Nokia'nın kısa süre içinde Çinli üretici Meizu ile ortaklık gerçekleştireceği konuşuluyor.

Her ne kadar şimdilik detaylar belli olmasa da Nokia ve Meizu'nun bu ortaklığının gelecek ay basın toplantısıyla duyuracağı söyleniyor. Bununla alakalı paylaşılan Çince afişte de büyükçe bir el sıkışma görülüyor. Dolayısıyla bu afişin de anlaşma habercisi olduğu belirtiliyor. Gerçekleştirilen bu ortaklık Finlandiya ve Çinli şirketlerin gelecekte birlikte teknoloji geliştireceği anlamına geliyor.

Nokia ve Meizu ortaklığının özellikle Android akıllı telefonlar için büyük önem taşıdığı aşikar.
Nokia ve Meizu ortaklığının özellikle Android akıllı telefonlar için büyük önem taşıdığı aşikar.

Ortaklığa Nokia açısından bakıldığında Android cephesinde güçlenmek için bu tarz bir adım atmış olabileceği akıllara geliyor. Zira şirketin özellikle Android ekosisteminde güçlenebilmek adına ortaklık geliştirdiği aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >