Akıllı telefonunuz tuzluğa dönüşsün: Smalt

Smalt, akıllı tuzluk; tuz tutkunları için muhteşem bir kolaylık sağlıyor.
Smalt, akıllı tuzluk; tuz tutkunları için muhteşem bir kolaylık sağlıyor.

Teknolojinin, her yönüyle ve müthiş bir hızla hayatımızı sardığı bu günlerde yeni ve oldukça keyifli bir icat daha karşımıza çıktı. Akıllı tuzluk uygulamasıyla artık tuzu fazla kaçırmak gibi bir probleminiz olmadan yemeklerinize tuz atabileceksiniz.

Yemekleri tuzsuz yiyemeyenler, henüz tadına bakmadan tuzluğa koşanlar için artık oldukça yetkin bir yardımcı var. Gereken tuz miktarını ayarlayamayan tuzseverlerin Smalt’a danışması yeterli olacak. Son zamanlarda birçok farklı ürünün “akıllı” halleri ile karşılaşmıştık fakat bu seferki yemek alışkanlıklarımızı bile değiştirecek türden.

Smalt ismindeki bu tuzluk, bluetooth hoparlörü sayesinde müzik çalabiliyor,led ışıklarıyla oldukça güzel bir ortamda bulunmanızı sağlıyor ve en önemlisi mobil uygulama yoluyla kontrol edilebilir olmasıyla yemeğinize seçtiğiniz kadar tuz atmanızı sağlıyor. Smalt, bunların yanı sıra sesle kontrol özelliğine de sahip bir ürün. Indiegogo’da bağış toplayan siteye şu ana dek 51 kişi destek vermiş durumda. Asıl fiyatı 199 $ olan ürüne erken siparişle 99$ fiyatla sahip olabilirsiniz.

Smalt'ı akıllı telefonunuza bağladığınızda telefonunuzu sallayarak tuz dökebilirsiniz. 'Tuzluk', şarj edilebilen pilleri sayesinde 4 saatlik bir kullanım sunuyor. Bunun dışında akıllı tuzluğumuz, mobil uygulamasından bağımsız olarak da tuz dökebiliyor. Ancak led ışıklarını yakmak gibi özellikleri kullanabilmek için akıllı telefonumuz açık olmalı. Üzerinde bir adet LCD ekran barındıran tuzluğumuz tuz öğütme işlemi dışında tuzla ilgili her şeyi yapabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >