'Akıncı Üssü' iddianamesinde dikkat çeken 5 başlık

akıncı üssü iddianamesi
akıncı üssü iddianamesi

Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Akıncı Üssü'nde yaşananlarla ilgili iddianame mahkemeye gönderildi. İşte darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü ve iddianamede yer alan çarpıcı başlıklar...

25 pilot F-16 savaş uçağını kullandı, 11'i bombalama faaliyetlerini gerçekleştirdi.
25 pilot F-16 savaş uçağını kullandı, 11'i bombalama faaliyetlerini gerçekleştirdi.
İki F-16 pilotu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını takiple görevlendirildi, kalan 10 F-16 pilotu da Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı.​
İki F-16 pilotu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını takiple görevlendirildi, kalan 10 F-16 pilotu da Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı.​
Toplam 481 şüpheli arasında 1 orgeneral, 6 tümgeneral, 18 tuğgeneral ile birlikte birçok üst düzey subay yer alıyor.
İddianamede bir orgeneral, 6 tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğunu bildirdi.
Toplam 481 şüpheli arasında 1 orgeneral, 6 tümgeneral, 18 tuğgeneral ile birlikte birçok üst düzey subay yer alıyor. İddianamede bir orgeneral, 6 tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğunu bildirdi.
Bir numaralı şüpheli terörist başı Fetullah Gülen, iki numaralı şüpheli kaçak Adil Öksüz ve üç numaralı şüpheli tutuklu olan Kemal Batmaz.
* 6'sı sivil yönetici, 4 kişinin de sivil yönetici olduğu iddianamede toplam 10 sivil yer alıyor.
Bir numaralı şüpheli terörist başı Fetullah Gülen, iki numaralı şüpheli kaçak Adil Öksüz ve üç numaralı şüpheli tutuklu olan Kemal Batmaz. * 6'sı sivil yönetici, 4 kişinin de sivil yönetici olduğu iddianamede toplam 10 sivil yer alıyor.
İddianame TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınlarının bombalanması gibi 7 ayrı yerdeki darbeye teşebbüs eylemini kapsıyor.
İddianamede TBMM'nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşak ve otoparkın, Özel Harekat Daire Başkanlığının, TÜRKSAT'ın ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün bombalanması olayları ile Akıncı Üssü ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndaki darbeye teşebbüs eyleminin yönetilmesini kapsıyor.
İddianame TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınlarının bombalanması gibi 7 ayrı yerdeki darbeye teşebbüs eylemini kapsıyor. İddianamede TBMM'nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşak ve otoparkın, Özel Harekat Daire Başkanlığının, TÜRKSAT'ın ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün bombalanması olayları ile Akıncı Üssü ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndaki darbeye teşebbüs eyleminin yönetilmesini kapsıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >