Albayrak Balıkesir Özel Endüstri Bölgesi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti

Albayrak Balıkesir Özel Endüstri Bölgesi
Albayrak Balıkesir Özel Endüstri Bölgesi

İmalatta kullandığı ham maddenin yüzde 100’ünü geri kazanılmış eski kağıtlardan karşılayan ve Türkiye’nin kağıt üretiminde dışa bağımlılığını azaltmak üzere kurulmuş Varaka gibi sektöründe örnek projelere ev sahipliği yapacak Albayrak Balıkesir Özel Endüstri Bölgesi’nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Albayrak Grubu'na ait Varaka Kağıt Fabrikası'nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrafı ortadan kaldıran bir yatırım. Burada tasarruf var" ifadelerini kullandı.

İmalatta kullandığı ham maddenin yüzde 100’ünü geri kazanılmış eski kağıtlardan karşılayan ve Türkiye’nin kağıt üretiminde dışa bağımlılığını azaltmak üzere kurulmuş Varaka gibi sektöründe örnek projelere ev sahipliği yapacak Albayrak Balıkesir Özel Endüstri Bölgesi’nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Albayrak Balıkesir Özel Endüstri Bölgesi, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"İsrafı ortadan kaldıran bir yatırım"

"Balıkesir gümbür gümbür 2023'e yürüyor.

Toplam yatırım bedeli 10 milyar 810 milyon lirayı bulan 357 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. Balıkesir'e yakışır.

Milletimizle bir olduğumuzda dünyanın yükü sırtımıza binse şikayet etmiyoruz, yedi düvel karşımıza dikilse de eyvallah etmiyoruz.

Albayrak Grubu'na ait Varaka Kağıt Fabrikası'nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrafı ortadan kaldıran bir yatırım. Burada tasarruf var" dedi.

Varaka Kağıt Fabrikası'nın açılışı gerçekleştirildi
Varaka Kağıt Fabrikası'nın açılışı gerçekleştirildi

İleri arıtma tesisi ile son teknoloji üretim

90 Milyon TL tutarında yatırım ile kurulan İleri Arıtma Tesisi ile Varaka çevreci üretimde son teknoloji ekipmanlarla donatıldı. Sahip olduğu Kojenerasyon tesisinde ülke kaynaklarından sağlanan yakıtlar yakılarak tesisin ihtiyacı olan buhar üretilirken, aynı zamanda buhar türbiniyle tesisin elektrik ihtiyacı da üretilmekte, enerji kaynaklarını doğru ve verimli kullanarak çevreciliğini ön plana çıkarmaktadır.

Prosesten çıkan atık suları, fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma ünitelerinden oluşan ve 7000 m3/gün kapasiteye sahip arıtma tesisinde arıtılarak deşarj kriterlerinin altında bir atık su oluşturularak deşarj ediliyor. Aynı zamanda arıtılan suyun büyük bir kısmı kendi prosesinde kullanarak su tüketimini minimize ediliyor. Deşarj edilen suyun tamamını geri kazanmayı hedefleyen Varaka Sıfır Atık hedefiyle üretimine devam ediyor.

Varaka Kağıt Fabrikası
Varaka Kağıt Fabrikası

Albayrak Balıkesir Özel Endüstri Bölgesi örnek projelere ev sahipliği yapacak

Varaka gibi yüzde 100 geri dönüşümlü kağıt üretiminde gurur duyulacak projelere ev sahipliği yapan Albayrak Balıkesir Özel Endüstri Bölgesi’nde yıllık üretimi 500 bin çift olan Vogel Ayakkabı da çalışmalarına devam ediyor. İhracata katkı sunma adına birçok sektörde önemli yatırımlara ev sahipliği yapan Bölge’de ileriki dönemde enerji, kimya ve geri dönüşümle ilgili projeleri de bünyesine katacak. Balıkesir’den çevreci yaklaşımıyla dünyaya örnek olacak ve Türkiye’nin yerlilik ve millilik hamlesini ileriye taşıyacak projeler için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Varaka Kağıt Fabrikası
Varaka Kağıt Fabrikası

Varaka kağıtta ithalatın önüne geçilecek

Üretimde kullandığı ham maddenin yüzde 100’ünü geri kazanılmış eski kağıtlardan karşılayan çevreci ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Varaka Türkiye’nin yerlilik ve millilik hamlesinde büyük önem arz ediyor.

Türkiye yüzde 100 geri dönüştürülmüş kağıt üretiminde yarışıyor

Varaka, sürdürülebilir güçlü bir mali yapı, stratejik yönetim ve Albayrak Grubu’nun kurumsal yönetim anlayışıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Balıkesir’de 1 milyon 265 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan Varaka, Türkiye’de bu alanda hizmet veren en büyük tesislerinden biri olarak Türkiye ekonomisine hizmet etmeye devam ediyor. Verimliliğin ve kalitenin arttırılması, ürün kalitesindeki sürekliliğin sağlanması için üretimin her aşamasında ileri teknolojiden yararlanılmakta ve bu yapısı ile de endüstri 4.0 noktasında da öncü firmalar arasında yer alıyor. Yüzde 100 geri dönüştürülmüş kağıt üretimi, enerjisini kendi üreten fabrika anlayışı, modern teknolojisi, istihdama katkısı ve ihracatta gösterdiği başarılı performansıyla Varaka Türkiye’nin büyüme hamlesine katkı sunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >