Albayrak Grubu, '2019 Vizyon ve İletişim Zirvesi'nde bir araya geldi

Albayrak Grubu yöneticileri arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen zirveye, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Albayrak, Muzaffer Albayrak, İcra Kurulu Üyeleri Mesut Albayrak, Faruk Albayrak, Muhammet Fatih Albayrak ve Hamza Albayrak Beylerin yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karaca, Grup CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat katıldı.

Albayrak Grubu üst yönetimi 2018 yılını değerlendirmek, 2019 yılına ilişkin beklenti ve görüşlerimizi istişare etmek, kurumsal gelişim çalışmaları konusunda bilgi sahibi olmak ve Albayrak Grubu yöneticileri arasındaki iletişimi güçlendirmek amaçlarıyla Balıkesir, Körfez Termal tesislerinde gerçekleştirilen zirvede bir araya geldi. Zirvede yöneticiler 2018 yılındaki gelişmeleri, grup içindeki diğer şirketler için örnek olarak paylaşılabilecek projeleri / vakaları ve 2019’a ilişkin sektör beklentilerini içeren sunumlar gerçekleştirdiler.

Zirveye Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Mustafa Albayrak, Muzaffer Albayrak, İcra Kurulu Üyeleri Mesut Albayrak, Faruk Albayrak, Muhammet Fatih Albayrak ve Hamza Albayrak Beylerin yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karaca, Grup CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat ile 50’ye yakın üst düzey yöneticiler ve şirketlerin genel müdürleri katıldılar.

Zirvede Albayrak Holding'e yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticileri 2018 yılındaki faaliyet sonuçları ve hedefleri hakkında sunumlar yaptılar. Aynı zamanda insan kaynakları, bilgi teknolojileri ve yönetim bilgi sistemlerinden sorumlu yöneticiler de mevcut durumları ve planlanan projeleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirdiler.

Zirvede insan kaynakları, bilgi teknolojileri ve yönetim bilgi sistemlerinden sorumlu yöneticiler de sunumlar gerçekleştirdi.n
Zirvede insan kaynakları, bilgi teknolojileri ve yönetim bilgi sistemlerinden sorumlu yöneticiler de sunumlar gerçekleştirdi.n

Albayrak’ta üçüncü nesil iş başında

Açılış oturumunda konuşan Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mustafa Albayrak konuşmasında günün önemine yaptığı atıf ile birlikte şunları söyledi:

“Bugün önemli bir gün, Albayrak Ailesi olarak 68 sene içinde çok çalıştık ve güzel başarılar elde ettik. Üçüncü nesil ve yöneticilerimizin bizlere bu yolda katkısı çok kritik. Hepinizin gayret ve başarısı için teşekkür ediyoruz”

Katılan yöneticilere yeni hedefler sunan Sayın Albayrak, Zirvenin hayır ve başarılı sonuçlara vesile olmasını diledi.

Kurumsallaşma faaliyetleri yöneticilerle paylaşıldı

Zirvenin ilk oturumunda, Albayrak Grubu CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat, Albayrak Grubu’nun mevcut faaliyetleri konusunda genel bir sunum gerçekleştirdi. Grup’un yeni kurumsal anayasası çerçevesinde, Vizyon, Misyon ve Temel Değerleri’nin altını çizen Bolat, “Eğer bir işletme 1 yıldan daha uzun süre geçmiş başarıları ile övünmekle yetinirse, bu durum o şirketin inişe geçtiğini göstermektedir” sözlerini ekledi.

Albayrak Grubu’nun hız verdiği kurumsallaşma çalışmalarına destek veren Değişim Dinamikleri Yönetim Merkezi Genel Müdürü Ahmet Erdemir’in gerçekleştirdiği sunum ile Albayrak Grubu’nda gerçekleştirilen kurumsal gelişim çalışmaları ve yeni kurumsal anayasa çerçevesi hakkında yöneticiler bilgi sahibi oldular.

Zirveye Grup’un yurtdışı faaliyetleri damga vurdu

Zirvenin ikinci oturumunda Albayrak İnşaat’ın mevcut ve planlanan faaliyetleri yanı sıra, Gine ve Somali’de gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetler konusunda da geniş bir sunum yapan Albayrak İnşaat Genel Müdürü Dr. Yunus Yılmaz, yurtdışında gerçekleştirilen faaliyetlerin o coğrafya ve insanlarına sunduğu katkıların öneminden bahsetti.

Pakistan yatırımları hakkında bir sunum gerçekleştiren Albayrak Grubu Pakistan Ülke Koordinatörü Bünyamin Karaca, Pakistan’ın Türkiye’ye 6000 km uzaklıkta, hızlı kalkınma içindeki bir Müslüman ülke olduğuna vurgu yaptı. Bununla beraber Albayrak Grubu’nun Pakistan’da geniş alanda yaptığı yatırımlardan da bahseden Karaca, Albayrak olarak Pakistan’ın 4 önemli şehrinde atık yönetimi, traktör ihracı, toplu taşıma, taksi ve metrobüs işletmeciliği faaliyetleri konusunda bilgi verdi.

Oturumun son konuşmacısı olan Albayrak Şeker Genel Müdürü Vekili Necati Karavaizoğlu ise, geçtiğimiz yıl Albayrak Grubu tarafından ihale ile Türk Şeker Fabrikaları’ndan alınan Erzurum ve Erzincan Şeker faaliyetlerinden ve gelecekte planlanan yatırımlardan bahsetti. Sektörde uzun yıllardır tecrübeli bir isim olan Karavaizoğlu, alınan şeker fabrikalarının mevcut durumu ve gelecekteki planlar konularında geniş bir sunum gerçekleştirdi.

TÜMOSAN geleceğe hazır

Albayrak Grubu’nun lokomotif şirketlerinden olan TÜMOSAN Traktör ve Motor’un yurt içi ve yurtdışı faaliyetleri ile askeri, deniz ve jeneratör sektörlerinde kullanılacak olan motor aksamlarının AR-GE faaliyetleri konularında kapsamlı bir sunum gerçekleştiren TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, yerli ve millilik oranını artırmaya yönelik yaptıkları önemli çalışmalar konularında gelinen son durumu aktardı.

Albayrak Medya’da dijital dönüşüme hızla devam

Zirvenin son oturumunda ilk konuşmacı atık yönetiminde kullanılan ağır vasıtaların araç üstü ekipmanlarını tasarlayan ve üreten KADEME’nin Genel Müdürü Kenan Çelik oldu. Çelik, gerçekleştirdiği sunumda, mevcut faaliyetler ile birlikte yurt içi ve yurt dışı hedefleri ve hali hazırda plan ve tasarım aşamaları devam eden yeni ekipman ve araçlardan bahsetti.

Albayrak Grubu’nun ticari hayatına başladığı ilk sektörlerden biri olan taşımacılık alanındaki Platform şirketinin faaliyetlerini sunmak adına söz alan Mikail Talha Bayraktar, mevcut durum ve planlanan yatırımlar konusunda bilgi verdi. Sunumun ardından şirketin yurt içi ve yurt dışı taşımacılık ve operasyonlarını özetleyen bir de tanıtım filmi gösterildi.

Albayrak Medya’nın dijital ayağı olan Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca ise, Albayrak’ın dijital medya alanındaki yatırımlarını ve faaliyetlerini anlatan geniş bir sunum gerçekleştirdi. Dijital ve sosyal medyadaki yeni trendlerin, habercilik anlamında dijital dönüşümün, gençlere yönelik olarak oluşturulan yeni mecraların, yeni alternatif dijital programlarkonusunda geniş bir vizyon çizen Sayın Karaca, sunumunun sonunda Yeni Şafak.com tarafından dijital mecrada yayımlanan “Tabuta Sığmayanlar” belgeselinden bir bölümü katılımcılarla beraber izledi.

2018 ekonomik analizi ve 2019 beklentileri

Oturumun son bölümünde söz alan Albayrak Grubu CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomi ve maliye konularında görüşlerini katılımcılar ile paylaştı. Bolat “2019 yılının ilk çeyreğinden sonra, reel üretimde toparlanma başlayacaktır. Biz en kötüsünü atlattık, seçimden sonra da bütçe disiplini yanında, çıkışa geçen bir ekonomik döneme geçeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Bu anlamda Türkiye’nin yine de her türlü ekonomik zorluğa ve saldırıya karşı temkinli olması gerektiğini vurgulayan Bolat, ekonomideki sürdürülebilir hedeflerin korunmasının önemine vurgu yaptı.

Kurumsallaşmanın ve insan kaynağı yönetiminin önemi konusunda söz alan Değişim Dinamikleri Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Erdemir, kurumsallaşmanın, her işi edebine göre yapmak olduğunu, ortak akıl ve disiplin ile mevcut işleri yapmak gerektiğini ve insan kaynağını iyi yönetmenin önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi.

Zirvenin ilk günü, CEO Ömer Bolat’ın moderatörlüğünde, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Grup’un makro hedef ve stratejilerini paylaşımı ve yöneticilerle soru – cevap şeklinde geçen Yönetim Kurulu ile İş Sohbeti oturumu ile son buldu.

Kapanış yeni yatırım Varaka Kağıt Fabrikası’ndan

Zirvenin ikinci gününde Albayrak Grubu’nun sahibi olduğu Balıkesir’de faaliyetlerini sürdüren Varaka Kağıt Fabrikası ziyaret edildi. Fabrika’nın son durumu ve faaliyete geçeceği döneme ilişkin bilgiler veren Varaka Genel Müdürü Ahmet Taşcı, yönetim kurulu ve yöneticileri fabrikada ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti de sözlerine ekledi.

Fabrika hakkında genel bir sunumun ardından fabrika gezisine geçildi. Gezi esnasında yapılan yatırımlar ve fabrika makine altyapısı konusunda geniş bilgi veren Taşcı, halen yapımı devam eden üniteler konusunda da yerinde bilgi paylaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >