ALES sonuçları açıklandı

Arşiv
Arşiv

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Binlerce kişiyi ilgilendiren ve 19 Kasım'da gerçekleştirilen ALES sınavının sonuçlarına nasıl ulaşacağınız sorusunun cevabı haberimizde.

19 Kasım'da gerçekleştirilen ALES sınavına katılan adayların sonuçları bugün açıklandı. 2017 ALES sonuçlarına Buradan ulaşabilirsiniz.

Üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim görevlisi olabilmek için ALES'e katılan binlerce adaylar sonuçların açıklanması için gün sayıyordu.

ALES sonuçlarına itiraz edecek adaylar!

  1. Sınav ve yerleştirme sonucunun tekrar incelenmesini isteyen adaylar, sonuçlar ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır.
  2. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >