Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı

Tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı
Tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı

İstanbul Eyüpsultan'da, tramvay ile İETT otobüsünün çarpıştığı kazada 33 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme sürerken, tramvay hattındaki sinyalizasyonun bir haftadır arızalı olduğu iddia edildi. Tramvayın kırmızı ışıkta geçtiğini söyleyen otobüs şoförü, "Kurallara tamamen uydum. Yeşil yandığı için ben normal güzergahımda seyir halindeydim'' dedi.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde, sabah saatlerinde İETT otobüsü ile tramvay çarpıştı.

İş saati olması nedeniyle hem otobüs hem de tramvay oldukça kalabalıktı.

Taksim-Cebeci seferi yapan 36T hatlı otobüs, Taksim'den Cebeci'ye gidiyordu. Normal güzergahında ilerleyen otobüs, caddede rayların üstünden geçtiği sırada Alibeyköy Metro İstasyonu istikametinden gelen tramvay ile çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle sürüklenen otobüs, park halindeki iki otomobile ve bir güvenlik kulübesine çarptıktan sonra durabildi.

Tramvayın ikiye böldüğü otobüsün içindeki yaralılara ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı.

Olay yerine çok sayıda, ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerine gelen ambulans ile çevre hastanelere sevk edilirken, otobüs içinde sıkışan bir yolcu itfaiyenin çalışmasının ardından çıkartılarak hastaneye gönderildi.

Olaya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazada 33 kişinin yaralandığını söyledi.

Kaza nedeniyle seferlerde ve trafik akışında aksama yaşandı.

Polis olayla ilgili çalışma başlatırken, bir haftadır tramvay hattındaki sinyalizasyonun arızalı olduğu iddia edildi.

İETT otobüsünün şoförü kazayı anlattı

İETT otobüsünün şoförü Ünal Koçkesen, tedavi gördüğü hastanede kazayı anlattı.

Koçkesen, "Normal güzergahımda gidiyordum. Yeşil ışıkta geçiyordum, otobüsümün yarısından fazlası zaten geçmişti. Geçişimi tamamlamadan tramvay otobüsün arka tarafından vurdu. Tramvayın şoförü olup olmadığını göremedim" dedi.

'Kurallara tamamen uydum' diyen Koçkesen şöyle devam etti:

"Kamera kayıtlarına da zaten bakıldı. Tramvayın kırmızıda geçtiği görülüyor. Yeşil yandığı için ben normal güzergahımda seyir halindeydim, tramvayla işim olmadığı için bakmadım. Şu ana kadar maddi hasarlı bile bir kazam yok, ilk defa kaza yaşadım. Korktum''

Ünal Koçkesen sağlık durumunun ise iyi olduğunu belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >