Alkışlanacak hareket: Balığına tekerlekli sandalye yaparak ölümden kurtardı

Güney Kore'li Henry Kim isimli vatandaş balığını kurtarmak için tekerlekli sandalye tasarladı.
Güney Kore'li Henry Kim isimli vatandaş balığını kurtarmak için tekerlekli sandalye tasarladı.

Güney Kore'de yaşayan Henry Kim isimli bir vatandaş balığı için tekerlekli sandalye tasarladı. Yüzmeyi engelleyen mesane hastalığı nedeniyle balıklarından bazılarını kaybeden Kim, bu yaptığı sandalye sayesinde balığını kurtardı. Çin'den Kore'ye ithal edilen bazı balıklarda bu tarz hastalıkların olduğu belirlendi.

Güney Kore'de yaşayan 32 yaşındaki moda tasarımcısı Henry Kim, akvaryum balığını yakalandığı hastalıktan kurtarmak için tekerlekli sandalye icat etti. Balığının ölmesine müsaade etmeyen Kim, sergilediği bu davranış sayesinde sosyal medyanın gündemine düştü.

Balıklarından bazıları aynı hastalıktan öldü

20 balığı üç ayrı akvaryumda tutan Henry Kim, balıklarından bazılarını hastalık nedeniyle kaybettikten sonra, aynı hastalıktan muzdarip balığının hayatını kurtaran bir tekerlekli sandalye icat etti.

Hastalık balığın yüzme şeklini bozuyor

Akvaryum balığının yüzme mesane hastalığından etkilendiği biliniyor. Bu rahatsızlık, yüzme mesanesine giren ve çıkan havayı düzgün bir şekilde düzenlemeyerek, balığın yan veya baş aşağı yüzmesine neden oluyor.

Yüzme mesane bozukluğu, aşırı yeme veya kirli sular gibi birçok nedenden kaynaklanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Henry Kim, ''Genellikle bu hastalık Tayland’dan veya Çin’den Kore’ye ithal edilen balıklarda oluyor. dedi.

Balığına tekerlekli sandalye tasarladı
Balığına tekerlekli sandalye tasarladı

Balığını kurtarmak için tekerlekli sandalye tasarladı

Balıkların dışarı çıkmasına yardımcı olmak için Henry Kim su altındayken balığın doğru pozisyonda kalmasını sağlayan küçük bir cihaz yapmaya karar verdi. Pek çok saatini internette fikir arayarak geçiren ve sorunu çözmenin yollarını aradıktan sonra Henry, hasta balığın normal şekilde yüzmesini sağlayan plastikten yapılmış bir yüzdürme cihazı olan tekerlekli sandalye adını verdiği bir şey buldu.

Balığı 5 ay yaşadı

Kim, “Bu hastalığa sahip balıklar sadece birkaç ay yaşıyor, fakat bu cihaz sayesinde balıklarından biri beş ay yaşadı. Tekerlekli sandalyem ayakta kalmalarına ve daha uzun ömürlü olmalarına yardımcı oluyor ”dedi. Cihaz, sosyal medyanın gündemine düştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >