Alman basınından Türkiye'ye övgü: 7 yıldır yapamadığımızı yaptılar

Arşiv
Arşiv

Alman Der Spiegel dergisinde yayımlanan İdlib analizinde, Esed rejiminin 9 yıldır ilk defa bu kadar kayıp verdiği belirtilerek, "Türkiye, Suriye-Rusya koalisyonuna büyük bir harekat düzenliyor ve Batı'nın 7 yıldır başaramadığı bir şeyi başarıyor" denildi.

Alman Der Spiegel dergisi İdlib'i konu alan bir analiz yayımladı. Analizde, Esed rejiminin iç savaşın çıktığı 2011 yılından bu yana ilk defa bu kadar büyük kayıp verdiği belirtildi. Öte yandan analizde, Türkiye'nin, Suriye-Rusya koalisyonuna büyük bir harekat düzenlediği belirtilerek, "Batı'nın 7 yıldır başaramadığı bir şeyi başarıyorlar" diyerek Türkiye'ye övgü yağdırdı.

Avrupa'ya ve Obamaya eleştiri

Almanya'da yayın yapan haftalık Der Spiegel dergisinde, Suriye'nin İdlib kentinde artan gerilime dair bir analiz yayımladı. Analizde, Avrupa'ya ve ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'ya sert eleştiriler getirildi. Rusya'nın 1 milyon insanı bombaladığı aktarılan yazıda, "Şimdi Türkiye, Suriye-Rusya koalisyonuna büyük bir harekat düzenliyor. Ve Türkiye, Batı'nın yedi yıldır başaramadığı bir şeyi başarıyor" denildi.

"Sonunda bunu yapan Türkiye oldu"

  • Analiz yazısında, Avrupa'nın, İnsani İşlerden Sorumlu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock'un 'İdlib kan gölüne dönecek' uyarısına rağmen hiçbir şey yapmadığı hatırlatılarak, 'Sonunda bunu yapan Türkiye oldu' denildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >