Alman pilottan 'aşı' farkındalığı: Gökyüzüne dev bir şırınga çizdi

Genç pilot, Avrupa'da aşılamanın başladığını anımsatmak ve halkı aşı konusunda bilinçlendirmek için gökyüzüne dev bir şırınga çizdi
Genç pilot, Avrupa'da aşılamanın başladığını anımsatmak ve halkı aşı konusunda bilinçlendirmek için gökyüzüne dev bir şırınga çizdi

Almanya'da Samy Kramer isimli genç pilot COVID-19 aşılama kampanyasına dikkati çekmek için ilginç bir yola başvurdu. Kramer 1,5 saat içerisinde gökyüzüne dev bir şırınga resmi çizdi, "Anlamsızca uçmaktan iyidir" açıklamasını yaptı.

Almanya'daSamy Kramer (20) genç pilot, Diamond DA20 tipi pervaneli tek motorlu uçağıyla 1,5 saat içerisinde Friedrichshafen kenti semalarına Avrupa'da COVID-19'a karşı aşılama kampanyasının başladığını hatırlatmak için dev bir şırınga resmi çizdi.

"Anlamsızca uçmaktan iyidir"

Konuyla ilgili yerel medyaya konuşan pilot "Farkındalık oluşturmak için eğlenceli ve alışılmadık bir yol olabileceğini düşünüyorum. İnsanlara mesaj vermekten zevk alıyorum. Anlamsızca uçmaktan daha iyidir" dedi.

Çevrimiçi harita üzerinden uçuş bilgilerini görüntülemeye yarayan FlightRadar24’te yer alan verilerde Almanya'nın Friedrichshafen kenti üzerinde oluşturulan dev şırınga resmi görüntülendi.

  • Kramer’in uçuşunun, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin risk grubundaki kişileri koronavirüse karşı aşılamaya başlamadan önce gerçekleştiği ifade edildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >