Almanca, Fransızca ve Yugoslavca bilen genç Ağrı'da garsonluk yapıyor

Almanca, Fransızca ve Yugoslavca bilen genç Ağrı'da garsonluk yapıyor.
Almanca, Fransızca ve Yugoslavca bilen genç Ağrı'da garsonluk yapıyor.

Almanca, Fransızca ve Yugoslavca'yı iyi derecede bilen Ağrı'da garsonluk yapan Nimet Özbalık'ın ilginç yaşam hikayesi dikkat çekiyor.

Uzun yıllar Almanya ve Avusturya'da yaşayan, ardından da memleketi Ağrı'ya dönen Nimet Özbalık, gittiği her yerde 5 dil bilmesine rağmen iş bulamayınca kahvehanede garsonluk yapmaya başladı.



Almanca, Fransızca, Yugoslavca dillerinin yanı sıra Türkçe ve Kürtçe olmak üzere toplamda 5 dil bilen Özbalık, Ağrı'ya yabancı turist gelmemesi nedeniyle rehberlik yapamadığını söyledi. İlkokul mezunu olmasına rağmen büyük gayret göstererek bu dilleri öğrendiğine dikkati çeken Özbalık, şunları söyledi:

"Avrupa'da 12 yıl kaldım ve tersanelerde gemi yapımında çalıştım. Daha sonra memleket özlemi çektiğim için Türkiye'ye döndüm. Avrupa'da kaldığım yıllarda çok iyi Almanca, Fransızca ve Yugoslavca öğrendim. Şu an 5 dil konuşabiliyorum, bu dilleri konuşabilmeme rağmen evimi geçindirmek için kahvehanede, 20-30 liraya çalışıyorum. Ailem Ağrı'da olduğu için başka şehirlere gitmek istemiyorum. Umarım büyük zorluklarla öğrendiğim bu dilleri ileri kullanma imkanı bulurum."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >