Almanya’da 9 yıllık dosya sosisli sandviç sayesinde kapandı

Arşiv
Arşiv

2012 yılında yapılan soygun, olay yerine bırakılan yarım bırakılmış sosisli sandviçteki DNA örneği sayesinde yıllar sonra çözüldü.

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Schwelm kasabasında 9 yıl önce gerçekleştirilen soygunda suçlu olay yerinde bırakılan yarım bırakılmış sosisli sandviçte bulunan DNA örneği tarafından ortaya çıktı.

Sandviçten alınan DNA örneğinin, Fransa’da başka bir olay sırasında gözaltına alınan şüphelinin DNA’sıyla eşleştiği bildirildi.

Dosya kapandı

Alman polisi 9 yıllık bir hırsızlık vakasının zanlının ısırıp yemeden bıraktığı bir sosisten elde edilen DNA sayesinde çözüldüğünü açıkladı.

Fransa'da başka bir suçtan dolayı gözaltına alınan adamın DNA'sı Alman polisinin elindeki örnekle uyuşunca yıllardır bekleyen dosya da kapanmış oldu.

Ev sahibini sosisini ısırdı

Schwelm kenti polis yetkilileri yaptığı açıklamada, 30 yaşındaki bir Arnavutluk vatandaşı olan hırsızın girdiği evde ev sahibine ait sosisi ısırdığını ve olay yerinde bıraktığını açıkladı.

Polise göre ilk başta eşleşme bulamadıkları sandviçin içindeki sosisten alınan DNA örneği yıllar sonra uluslararası veri tabanında karşılarına çıkınca suçlu yakalanmış oldu.

İade edilmeyecek

Fransa'da bir şiddet suçuna karıştığı için gözaltına alınan adamın DNA'sı hırsızlık dosyasındaki DNA'ya uyunca dedektifler Alman polisine haber verdi.

Alman polisi suçun zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle DNA'sından bulunan hırsızın Almanya'ya iadesinin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >