Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı düzenlendi
Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı düzenlendi

Almanya'nın Hanau kentinde iki ayrı kafeye yapılan saldırıda 9 kişinin öldüğü, 5'i ağır olmak üzere çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı yerde gerçekleşti. Bild gazetesi, saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin de ağır yaralandığı bilgisini verdi.


Saldırganlar kaçtı

Medya kaynakları, saldırganların ilk olarak kent merkezindeki bir bara ateş açtığını daha sonra kentin Kasselstadt bölgesindeki başka bir bara yöneldiğini kaydetti.

Bild, Kesselstadt'ın ana meydanı Kurt-Schumacher-Platz'da da silah seslerinin duyulduğunu belirtti.

Hanauer Anzeiger gazetesine göre, savcılar şimdiye kadar iki kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Saldırganların kaçtığı bildirildi.

Polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı
Polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı

Türkçe konuşan müşterilerin olduğu iddia edildi

  • Görgü tanıkları, saldırı sırasındaki panik anında kafede Türkçe konuşan müşterilerin olduğunu öne sürdü.

Saldırgan evinde ölü bulundu

Polis, fail olduğu düşünülen kişinin evini bastı ve kapıyı patlatarak eve girdi. Evde saldırgan ve annesinin ölü olarak bulunduğu açıklandı.

Fail olduğu düşünülen kişinin Alman olduğu, avlanma belgesinin bulunduğu ve arabasında çok sayıda mühimmat sakladığı kaydedildi.

  • Alman gazetesi Bild de saldırganın aşırı sağcı eğilimli olduğunu yazdı. Ayrıca gazetenin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Tobias R. adlı fail, saldırıyla ilgili ırkçı ifadelerin bulunduğu mektup ve video bıraktı.

Tobias R.
Tobias R.

Saldırgan Tobias R.: Bazı milletler yok edilmeli

Gazetenin iddiasına göre aşırı sağcı saldırgan Tobias R. mektupta, "Bazı milletler yok edilmeli ve bunlara Alman pasaportu verilmemeli" görüşünü savunuyor.

Tobias R'nin saldırıyı gerçekleştirdiği Hanau kentinde doğduğu ve 1977 doğumlu olduğu belirtiliyor. Üniversite mezunu olan Tobias R. iktisat okumuş.

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Irkçılık kolektif bir kanserdir. Olayın aydınlatılması için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >