Almanya'dan COVID-19 aşısını geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye devlet nişanı

Koronavirüs aşısının kaşifleri Türeci ve Şahin'e Almanya'nın en üst düzey devlet madalyası olan Yıldızlı Liyakat Nişanı verildi
Koronavirüs aşısının kaşifleri Türeci ve Şahin'e Almanya'nın en üst düzey devlet madalyası olan Yıldızlı Liyakat Nişanı verildi

Koronavirüse karşı aşı geliştiren BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye Almanya'nın en üst düzey devlet madalyası olan Yıldızlı Liyakat Nişanı verildi. Ödülü başarılı çifte veren Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier "Çığır açan keşfiniz insanların hayatlarını kurtarıyor" ifadelerinde bulundu.

Koronavirüs aşısını bulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye Almanya'nın en üst düzey devlet madalyası olan Yıldızlı Liyakat Nişanı verildi.

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Şahin ve Türeci'ye madalyalarını Berlin'in Bellevue Sarayında bir törenle takdim edilirken, törene Şansölye Angela Merkel de katıldı.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, tören sırasında salgına karşı daha fazla cesaret, daha az umutsuzluk çağrısında bulunurken, "Şu an özellikle üçüncü dalga yaşanırken kendine acımanın zamanı değil" dedi.

Törene Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Angela Merkel de katıldı
Törene Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Angela Merkel de katıldı

"Keşfiniz çığır açtı"

Steinmeier, "Çığır açan keşfiniz insanların hayatını, geçim kaynaklarını kurtarıyor, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatta kalmamızı sağlıyor" dedi. "Aşı olan insanlarla, günlük yaşama, özlediğimiz hayata ve sevdiğimiz insanlara doğru küçük bir adım atabiliriz." dedi.

"Gelecekteki pandemiler daha yıkıcı olabilir"

Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Uğur Şahin, COVID-19'un hayal edilebilecek en kötü salgın olmadığını vurgulayarak, gelecekteki pandemilerin daha yıkıcı olabileceğini ve hazır olmanın önemli olduğunu söylemişti.

Prof. Dr. Şahin, "İlaç üreticilerinin ve hükümetlerin amacı, aşı geliştirildikten sonraki üç ay içinde tüm dünyayı aşılayacak üretim kapasitesine sahip olmak gerekir" diyerek, mevcut aşı kampanyalarının durumu göz önüne alındığında, küresel nüfusun büyük bir kısmının hala aşı beklediğini, bunun iddialı bir hedef olduğunu ve oraya ulaşabilmek için kamu-özel ortaklığının gerekliliğini öngörmüştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >