Altın fiyatları düşüyor mu?

Altın fiyatları düşüyor mu?
Altın fiyatları düşüyor mu?

Önceki gün Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası yükselen altın, dün yönünü aşağı çevirdi. Dün 1.900 doların üzerini gören altının ons fiyatı bu sabah 1.875 dolara geriledi. Gram altın da 900 liranın altına çekildi. Yapılan açıklamanın etkisiyle ABD 10 yıllı k Hazine tahvili getirisi de yüzde üçün altına gerilemişti.

Önceki gün Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası yükselen altın, dün yönünü aşağı çevirdi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın 50 baz puanlık faiz artırımının ardından yaptığı açıklamada sonraki toplantılar için 75 baz puanlık artırımı tartışmadıklarını söylemesiyle sıkılaşma adımlarının korkulduğu kadar sert olmayacağına dair bir algı oluştu.

Bu açıklamanın etkisiyle ABD 10 yıllık Hazine tahviligetirisi de yüzde üçün altına gerilemişti. Dün altının ons fiyatı da 1.900 doları kısa süreliğine aşsa da bu seviyede kalıcı olamadı.

Tahvil faizi yeniden yükseldi

ABD piyasalarının açılmasıyla Fed'e yönelik iyimserlik soldu ve açıklamalara rağmen sert sıkılaşma adımlarının gelebileceğine yönelik bir beklenti oluştu. Bunun etkisiyle tahvili faizi yeniden yüzde üçü aşarken altın da değer kaybetti.

Gram altında düşüş sınırlı kaldı

Bu sabah itibarıyla altının ons fiyatı 1.875 dolara geriledi.

Yurt içinde ise dolar/TL'nin 14.87'yeyükselmesiyle gram altındaki düşüş sınırlı kaldı. Dün 900 doların üzerini gören gram altın bu sabah 896 liraya geriledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >