Altının mucizevi etkisi: 'Kanser tedavisinde kullanılacak'

Altın, kanser tedavisinde kullanılacak.
Altın, kanser tedavisinde kullanılacak.

İskoçya’da kanser üzerinde çalışmalarını sürdüren araştırmacılar, oldukça küçük miktarlarda altın taneciklerinin kanser tedavisinde büyük ölçüde fayda sağlayabileceğini açıkladı.

İskoçya’nın en ünlü araştırma merkezlerinden biri olarak kabul edilen Edinburgh Üniversitesi’nden bilim insanları altının özellikle akciğer kanseri tedavisinde hücreleri onarmak için kullanılan ilaçlardaki etkiyi fazlaca artırdığı sonucuna ulaştı. Araştırmacılar, zebra balığı üzerinde tatbik edilen tedavi tekniğinin, insanlar üzerinde de uygulanabileceği konusunda oldukça umutlu. Altının kimyasal reaksiyonlarda katalize etmek ve tepkimeleri artırmak konusunda oldukça güvenilir bir element olması, yöntemi uygulanabilirlik konusunda daha da kuvvetli kılıyor.

Altın, sağlıklı dokularda herhangi bir hasar oluşturmadan fayda sağlayabiliyor.
Altın, sağlıklı dokularda herhangi bir hasar oluşturmadan fayda sağlayabiliyor.

Bilim insanları, söz konusu tedavi tekniğinin sağlıklı dokularda herhangi bir hasar oluşturmadan hastalıklı hücreleri hedef alan kemoterapi tedavilerinin yan etkilerini de azaltacağını ifade ediyor. Edinburgh’taki Kanser Araştırma Merkezi’nde yönetici olarak çalışan Dr. Asier Unciti, BBC’ye yaptığı açıklamada 'Altının daha önce bilinmeyen bir özelliği keşfedildi. Araştırmalar neticesinde altın metali tümörün içerisine ilacı güvenli bir şekilde yerleştirebilecek.' dedi ve kanser tedavisi için yeni geliştirilen metodun kullanılabilirliğini vurgulamış oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >