Alüminyum folyo Wi-Fi performansını artırıyor

Wi-fi modem
Wi-fi modem

Amerika'daki Dartmouth Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, alüminyum folyoyla modemlerin Wi-Fi performansı ciddi oranda artırılabiliyor. Oldukça ucuz olan bu yöntem, apartman dairelerinde kablosuz internetin menzilini artırmak için kullanılabilir.

Sinyal kirliliğinin sürekli arttığı ve giderek daha fazla cihazın kablosuz internete ihtiyaç duyduğu apartman daireleri, Wi-Fi sorunlarıyla en çok karşılaşılan mekan haline geldi. Bu sorunlara ucuz bir çare bulmak için araştırma yürüten Dartmouth Üniversitesi'nde bir ekip, alüminyum folyoyla Wi-Fi performansını artırmayıbaşardı.

Sıradan bir modem ve belirli bir apartman dairesini temel alarak ekibiyle araştırmaya koyulan asistan profesör Xia Zhou, 35 dolarlık bütçeyle sinyal sızıntısını azaltıp istenilen yönde çekim gücünü artırabilen bir tasarım ortaya çıkarıyor. 3D yazıcı vasıtasıyla bir aparat haline getirilen tasarım, alüminyum folyoya sarıldıktan sonra kullanıma hazır oluyor. Aparatın montajından sonra modemin standart çok yönlü anteni, belirli bir yönde çok daha yüksek performansla Wi-Fi sinyali göndermeye başlıyor.

Folyo sarılan aparatı oluşturmak için WiPrint adıyla bir program yazan ekip, projesini vasat antenli modemlere 3D yazıcı imkanlarıyla kablosuz performans yüklemesi uygulamak olarak özetliyor. Projede üç boyutlu yazıcının sağladığı kolaylık kadar alüminyum folyonun kablosuz sinyaller karşısındaki işlevselliği de öne çıkıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >