Aman dikkat! Aref Ghafouri'yi ısıran yılan, evlerimize girebilir

Aref Ghafouri'yi ısıran yılan, evlerimize girebilir
Aref Ghafouri'yi ısıran yılan, evlerimize girebilir

Prof. Dr. Muhsin Konuk, “Yurt dışı kaynaklı petshoplardan alınan ve daha sonra kanalizasyona atılan bu tip yılanlar önümüzdeki yıllarda evlere girebilir” uyarısında bulundu.

Gösterilerinde kullandığı kobra yılanı tarafından ısırılan illüzyonist Aref Ghafouri'nin tedavisi Mısır'da devam ediyor.

Tedavisi devam eden Aref Ghafouri'den, durumu ile ilgili bir açıklama geldi. Ghafouri, bir Suriyeli tarafından kendisine verilen bir gözü kör, hasta ve yaralı, nadir rastlanan bir yılan tarafından sokulduğunu ve çok hareketsiz durduğu için öldüğünü zannettiğini belirtti.

Aref Ghafouri
Aref Ghafouri
Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhsin Konuk da konu hakkında bir dizi açıklamada bulundu.

Prof. Konuk, "Bize özgü "çöl yılanı" dediğimiz tür, Türkiye'nin özellikle Güneydoğu bölgesinde var. Ancak tabii ki bizim kendi ülkemizde yaşayan bu tür zehirli yılanlara karşı geliştirdiğimiz sistemler sayesinde panzehirleri de normal bir şekilde üretiliyor. Aref'in en büyük sıkıntısı bu yılanı yurt dışından getirtmiş olması. O yılan nereden gelmişse, panzehiri o bölgede var. Gelişmiş ülkeler ise özellikle insanların çok yoğun olarak gittiği ülkelerde benzer olayları göz önünde bulundurarak bu panzehiri üretiyorlar" dedi.

Aref Ghafouri
Aref Ghafouri

Yurt dışı kaynaklı petshoplardan alınan türlerin panzehirinin Türkiye'de bulunmadığını belirten Konuk, "Kanalizasyona atılan bu tip yılanlar, önümüzdeki yıllarda evlere girebilir" uyarısında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >