'Aman eksik kalsın' dedirtecek 10 estetik yöntemi

'Estetik' kaygılar uğruna, bugün çok daha vahşi yollara başvurulduğunu söylemek de mümkün.
'Estetik' kaygılar uğruna, bugün çok daha vahşi yollara başvurulduğunu söylemek de mümkün.

Popüler kültür anlayışının neredeyse en büyük problemlerinden biridir; kimin neresinin güzel olduğu algısı. Kim daha kilolu, kim daha ince? Cevap kolay; medya gücüyle belirlenen toplum standartlarında olmak, sizi 'güzel' hissettirir.

  • Cilt katmanlarına zarar veren kimyasal deri soyucular, kalp sorunlarına neden olan iştah bastırıcılar, Barbie bebeğe dönüşmek için girilen ameliyatlar, kalkık burunlar, şişkin dudaklar…

İşte en az günümüzdekiler kadar korkunç 10 güzellik yöntemi!

Çillerde 1930 perişanlığı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Çilli kadınların popülerliğini koruduğu bir dönemden geçtiğimizi anımsamayarak, çillerin hep dert olduğu bir güzellik anlayışını benimsediğimizi söylesek pek yalan olmaz. Çiller her zaman kadınlara dert olmuştur; ilerleyen teknoloji sayesinde çok sayıda kolay yöntem ile çillerden vazgeçmek mümkün olsa da, kimi kadın günümüzde çilleriyle barışık yaşamayı da tercih ediyor. Çilleriyle barışık yaşayamayıp bu hallerinden memnun olmayan kadınlar için 1930lar bir işkenceye dönüşmüştür. Minik aletler serisiyle karbondioksit kullanılarak yüzdeki istenmeyen çilleri yok etmeye yarayan bu yöntem, oldukça ağrılı ve acılı. Çil yok etmenin aksine, işlem gören kişinin ağzı ve gözleri oyuluyormuş hissi veriyor.
Çillerde 1930 perişanlığı Çilli kadınların popülerliğini koruduğu bir dönemden geçtiğimizi anımsamayarak, çillerin hep dert olduğu bir güzellik anlayışını benimsediğimizi söylesek pek yalan olmaz. Çiller her zaman kadınlara dert olmuştur; ilerleyen teknoloji sayesinde çok sayıda kolay yöntem ile çillerden vazgeçmek mümkün olsa da, kimi kadın günümüzde çilleriyle barışık yaşamayı da tercih ediyor. Çilleriyle barışık yaşayamayıp bu hallerinden memnun olmayan kadınlar için 1930lar bir işkenceye dönüşmüştür. Minik aletler serisiyle karbondioksit kullanılarak yüzdeki istenmeyen çilleri yok etmeye yarayan bu yöntem, oldukça ağrılı ve acılı. Çil yok etmenin aksine, işlem gören kişinin ağzı ve gözleri oyuluyormuş hissi veriyor.
Makyaj düzeltme yöntemi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bir çok kadının güzelliğine güzellik katan yöntemlerden biridir makyaj yapmak. Yorgunluğu, uykusuzluğu, bakımsızlığı gizleyip sizi dinç, enerji dolu gösterir. Bu yüzden makyaj kontrolü oldukça önemlidir. 1930'larda icat edilen bu alet, yapılan makyajın düzgün olup olmadığını kontrol etmek ve düzgün değilse düzeltmek amacıyla kullanılıyor.
Makyaj düzeltme yöntemi Bir çok kadının güzelliğine güzellik katan yöntemlerden biridir makyaj yapmak. Yorgunluğu, uykusuzluğu, bakımsızlığı gizleyip sizi dinç, enerji dolu gösterir. Bu yüzden makyaj kontrolü oldukça önemlidir. 1930'larda icat edilen bu alet, yapılan makyajın düzgün olup olmadığını kontrol etmek ve düzgün değilse düzeltmek amacıyla kullanılıyor.
0 beden olma endişesine korse çözümü

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Barbie bebek görüntüsüne bürünüp incecik bir bele kavuşmanın en etkili yöntemlerinden biri korse giymektir. Korse beli destekleyici özelliğiyle kullanışlı ve sağlıklı bir ürün olsa da, amaç dışı ve yanlış kullanımda sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir. Çok sayıda kadın sadece birkaç beden daralmak için kendi bedeninden çok daha küçük korseleri giyiyor; bu da yetmezmiş gibi daraltıp iplerini sıkıyor. Bu durum hem beden yapısına zarar verip yapıyı bozuyor hem nefes almayı zorlaştırdığından ciğerlere zarar veriyor.
0 beden olma endişesine korse çözümü Barbie bebek görüntüsüne bürünüp incecik bir bele kavuşmanın en etkili yöntemlerinden biri korse giymektir. Korse beli destekleyici özelliğiyle kullanışlı ve sağlıklı bir ürün olsa da, amaç dışı ve yanlış kullanımda sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir. Çok sayıda kadın sadece birkaç beden daralmak için kendi bedeninden çok daha küçük korseleri giyiyor; bu da yetmezmiş gibi daraltıp iplerini sıkıyor. Bu durum hem beden yapısına zarar verip yapıyı bozuyor hem nefes almayı zorlaştırdığından ciğerlere zarar veriyor.
Buz maskesi eziyeti

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Güzellik adına her türlü yöntemi denemeye niyet etmiş kadınlar için bulunmaz nimetlerden buz maskesi. Hem bulunabilirliği hem uygulaması kolay. Yüze konan parça buzların ciltlerini diri ve dinç tutacağına inanan kadınlar, buzların tüm yüzlerini uyuşturup dondurması eziyetine katlanabiliyorlar.
Buz maskesi eziyeti Güzellik adına her türlü yöntemi denemeye niyet etmiş kadınlar için bulunmaz nimetlerden buz maskesi. Hem bulunabilirliği hem uygulaması kolay. Yüze konan parça buzların ciltlerini diri ve dinç tutacağına inanan kadınlar, buzların tüm yüzlerini uyuşturup dondurması eziyetine katlanabiliyorlar.
Zayıflama derdine tenya çözümü

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Zayıflamanın en tehlikeli yöntemlerinden biri tenyalar. Oldukça ilginç ve bir o kadar da mide bulandıran yöntem, güzellik adına çok sayıda kadın tarafından denenmiştir. Hap şeklinde yutulan tenya yumurtaları, yumurtadan çıkıp bağırsağa yapışır; böyle besinler sindirilmeden tenyalar tarafından yenir. Bağırsağında tenya olan kişi, gerektiği şekilde beslenemez ve zayıflar. Ancak şu tehlike unutulmamalıdır ki, tenyalar bağırsakta büyümeye devam eder. Büyüme durdurulamaz ve bünye tenyaları dışarı atamazsa, cerrahi müdahale ile bağırsakların temizlenmesi gerekebilir.
Zayıflama derdine tenya çözümü Zayıflamanın en tehlikeli yöntemlerinden biri tenyalar. Oldukça ilginç ve bir o kadar da mide bulandıran yöntem, güzellik adına çok sayıda kadın tarafından denenmiştir. Hap şeklinde yutulan tenya yumurtaları, yumurtadan çıkıp bağırsağa yapışır; böyle besinler sindirilmeden tenyalar tarafından yenir. Bağırsağında tenya olan kişi, gerektiği şekilde beslenemez ve zayıflar. Ancak şu tehlike unutulmamalıdır ki, tenyalar bağırsakta büyümeye devam eder. Büyüme durdurulamaz ve bünye tenyaları dışarı atamazsa, cerrahi müdahale ile bağırsakların temizlenmesi gerekebilir.
Küçük ayaklar için ayak bağlama “Altın Nilüferler”

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Küçük ayaklar bir moda akımı olmaktan ziyade, kadınların zerafetinin tamamlayıcısıdır. 10. yüzyıl sonlarına doğru Çin'de kadınların küçük ve zarif ayaklara sahip olması geleneği başlar; bazı bölgelerde hala devam eden bu inanış için çok sayıda kadın çeşitli yöntemlere başvurulur. Ergenlik dönemine giren genç kızların, diğer kadınlardan daha zarif görünmesi için ayakları sıkıca bağlanır, demir ayakkabılarla yürümek zorunda bırakılır. Ayaklar bir süre sonra bağlandığı şekli alır ve büyümesi durur. "Altın Nilüferler" yöntemi olarak bilinen ayak küçültme işlemi, kadınların eşleri tarafından çoğu zaman fark edilmeden gerçekleştirilir.
Küçük ayaklar için ayak bağlama “Altın Nilüferler” Küçük ayaklar bir moda akımı olmaktan ziyade, kadınların zerafetinin tamamlayıcısıdır. 10. yüzyıl sonlarına doğru Çin'de kadınların küçük ve zarif ayaklara sahip olması geleneği başlar; bazı bölgelerde hala devam eden bu inanış için çok sayıda kadın çeşitli yöntemlere başvurulur. Ergenlik dönemine giren genç kızların, diğer kadınlardan daha zarif görünmesi için ayakları sıkıca bağlanır, demir ayakkabılarla yürümek zorunda bırakılır. Ayaklar bir süre sonra bağlandığı şekli alır ve büyümesi durur. "Altın Nilüferler" yöntemi olarak bilinen ayak küçültme işlemi, kadınların eşleri tarafından çoğu zaman fark edilmeden gerçekleştirilir.
Boyun uzatma 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Kuzey Taylan'daki Padaung kabilesi kadınları, dünyanın en uzun boynuna sahip olma rekorunu ellerinde tutuyor. Kabile geleneklerine göre, kızlar ergenlik çağında ulaşmadan önce boyunlarının etrafını saran demir halkalar takmak zorundalar. Her yeni yılda boyunlarına yeni halka ekleyerek, boyunlarının uzamasını sağlıyorlar.
Boyun uzatma Kuzey Taylan'daki Padaung kabilesi kadınları, dünyanın en uzun boynuna sahip olma rekorunu ellerinde tutuyor. Kabile geleneklerine göre, kızlar ergenlik çağında ulaşmadan önce boyunlarının etrafını saran demir halkalar takmak zorundalar. Her yeni yılda boyunlarına yeni halka ekleyerek, boyunlarının uzamasını sağlıyorlar.
Güzellik sembolü halka

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Afrika'da ağız ve buruna takılan halka güzellik sembolü. Özellikle dudağa takılan halkanın büyüklüğü, yaş ilerledikçe 25 cm'e kadar uzanıyor. En büyük halkayı takan kadın, en güzel ve saygı duyulan anlamı taşıyor.
Güzellik sembolü halka Afrika'da ağız ve buruna takılan halka güzellik sembolü. Özellikle dudağa takılan halkanın büyüklüğü, yaş ilerledikçe 25 cm'e kadar uzanıyor. En büyük halkayı takan kadın, en güzel ve saygı duyulan anlamı taşıyor.
Lekeleri yok etmede kurşun tozu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bir diğer güzellik eziyeti kurşun tozu. Özellikle 1700lü yıllarda çiçek hastalığının bıraktığı veya ciltte kendiliğinden oluşan lekelerden kurtulmanın çözüm yolu kurşun tozu. Hem ucuz hem erişimi kolay kurşun tozundan pudra yapıp ciltlerine süren kadınlar, istenmeyen lekelerinden kurtulabiliyorlar. Şu ana kadar anlattıklarımız oldukça masum görünse de, kurşun tozunun insan sağlığını etkileyen çok sayıda olumsuz yönü var. Bu yöntem beyin şişmesine ve organların sırayla iflas etmesine sebep oluyor. Kurşun tozu kullanımı nedeniyle çok sayıda kadının hayatını kaybetmesine rağmen, güzelliklerinden ödün vermek istemeyenler kullanmaya devam etmiştir.
Lekeleri yok etmede kurşun tozu Bir diğer güzellik eziyeti kurşun tozu. Özellikle 1700lü yıllarda çiçek hastalığının bıraktığı veya ciltte kendiliğinden oluşan lekelerden kurtulmanın çözüm yolu kurşun tozu. Hem ucuz hem erişimi kolay kurşun tozundan pudra yapıp ciltlerine süren kadınlar, istenmeyen lekelerinden kurtulabiliyorlar. Şu ana kadar anlattıklarımız oldukça masum görünse de, kurşun tozunun insan sağlığını etkileyen çok sayıda olumsuz yönü var. Bu yöntem beyin şişmesine ve organların sırayla iflas etmesine sebep oluyor. Kurşun tozu kullanımı nedeniyle çok sayıda kadının hayatını kaybetmesine rağmen, güzelliklerinden ödün vermek istemeyenler kullanmaya devam etmiştir.
Güzelliğin adresi arsenik

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    19.yüzyıl ve öncesi, güzellik anlayışını balık eti modası sarmış olacak ki kadınlar parlak bir cilde, ışıldayan gözlere ve hafif balık etli görünüme sahip olmanın çaresi arsenikteydi. Arsenik kullanmaya başlayan kişi, eğer vazgeçip bırakmak isterse hayatını kaybediyordu. Bunun yanı sıra, arsenik kullanımı guatr hastalığına, şişkinliğe sebep oluyor. Aşırı kullanımda ölümle dahi sonuçlanabiliyordu.
Güzelliğin adresi arsenik 19.yüzyıl ve öncesi, güzellik anlayışını balık eti modası sarmış olacak ki kadınlar parlak bir cilde, ışıldayan gözlere ve hafif balık etli görünüme sahip olmanın çaresi arsenikteydi. Arsenik kullanmaya başlayan kişi, eğer vazgeçip bırakmak isterse hayatını kaybediyordu. Bunun yanı sıra, arsenik kullanımı guatr hastalığına, şişkinliğe sebep oluyor. Aşırı kullanımda ölümle dahi sonuçlanabiliyordu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >