Amazon, çalışanların saatlik asgari ücretini 15 dolara çıkardı

Amazon
Amazon

Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş platformu Amazon, toplamda 350 bini bulan personeli için saatlik asgari ücreti 15 dolara çıkardı.

Amazon, 1 Kasım'dan itibaren tüm çalışanların asgari ücretinin 15 dolara çıkacağını açıkladı. Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş platformunun bu kararı dünya genelinde toplamda 250.000 personel ve 100.000 yarı zamanlı çalışanı etkiliyor.

Yani mevcut personelin yanı sıra yoğun zamanlarda işe alınan yarı zamanlı çalışanlar da bu kararla birlikte saat başı 15 dolar ücret almaya başlıyor. Üstelik ücret artışları Amazon'un Whole Foods ve Zappos gibi iştirakleri için de geçerli.

Şirketin CEO'su Jeff Bezos konuyla alakalı olarak şunları söylüyor:

  • Eleştirilerinizi dinledik; yapmak istediğimiz şeyleri çok düşündük ve liderlik etmek istediğimize karar verdik.

Bu açıklamayla birlikte aslında verimlilik konusuna da değiniliyor. Zira saat başı 15 dolarlık ücretin çalışanların verimliliğiniartıracağı düşünülüyor.

Amazon'un istihdam ettiği çalışanlar şirketi aslında uzun süredir eleştiriyor. Şirketin arkaplanında çalışan depo işçilerinin süre kaybı yaşanmaması için tuvalete dahi gidemedikleri belirtiliyor. Üstelik yine benzer 'zaman kaybı' sebepleri yüzünden Amazon'un çadırlarında yaşadıkları belirtiliyor. Yani aslında bakılırsa bu zam çalışanlara bir lütuf değil.

Amazon.com.tr nasıl gidiyor?

Amazon, uzun süredir devam eden çalışmaların ardından geçtiğimiz ay Türkiye'deki hizmetini devreye soktu. Doğrudan www.amazon.com.tr adresi üzerinden erişime açılan web sayfası, şu anda çevrimiçi olarak alışveriş yapmaya imkan tanıyor.

Açıldığı gün 500 binin üzerinde ziyaretçi çekmeyi başaran Amazon Türkiye, aradan geçen bir haftalık süreçte günlük 90 bin tekil ziyaretçiye kadar geriledi. Ancak özel kampanyalarla birlikte yeni hamlelerin yapılması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >