Amazon Go'ya yeni rakip: Microsoft ve Kroger güçlerini birleştiriyor

Microsoft ve Kroger
Microsoft ve Kroger

Amazon, internet üzerinden alışverişte Hem ABD hem de dünya çapında çok önemli bir kitleye sahip. Ancak henüz fiziksel mağazalar tam anlamıyla bitmiş değil. Bu sebeple şirketler, yeni nesil mağazacılık anlayışına uygun şekilde market zincirleri oluşturmayı planlıyor. Microsoft ve Kroger de bu örnekler arasında. Ayrıntılar haberimizde:

Amerika'nın en büyük market zinciri olan Kroger, bir çift yüksek teknoloji ürünü market oluşturmak için Microsoft ile ortaklık kurdu. Washington ve Ohio'da bulunan mağazalar, dijital raf etiketleri ve görüntü tanıma teknolojileriyle 'Amazon Go' benzeri bir yapı kuruyor.

Herhangi bir çalışana ihtiyaç kalmıyor

Müşterilerin tamamen kendi kendinealışveriş yapabilmesini temel alan bu sistem kasiyer ya da diğer çalışanları da ortadan kaldırıyor. Böylece mağazada tek bir kişi olmasa dahi alışveriş yapılabiliyor.

Kroger,Walmart'ın geçen yıl kendi ortaklığı olduğunu açıklamasının ardından Microsoft ile ortaklığa giden ikinci büyük perakendeci. Dolayısıyla bu yapıyla 'alışveriş' deneyimini bambaşka bir boyuta taşımak istiyor. Ayrıca her iki şirket de Microsoft Azure bulut altyapısı ve yapayzekânın daha iyi rekabet etmelerine yardımcı olacaklarını umuyor.

Microsoft ve Kroger ortaklığındaki market zincirinde kullanıcılar kendi alışverişlerini kendileri yapabilecek.
Microsoft ve Kroger ortaklığındaki market zincirinde kullanıcılar kendi alışverişlerini kendileri yapabilecek.

İki mağazada test edilecek

Müşteriler için iki pilot mağazanın en büyük yararı rehberli alışveriş deneyimi oluyor. Bir uygulama üzerinden tara, çantaya at ve alışverişi bitir sistemine göre işliyor. Üstelik ilk aşamadaki bu mağazaların Microsoft merkezine yakın olması da testler açısından büyük önem taşıyor.

Bu, Kroger'in açıkladığı ilk teknoloji ortaklığı değil. Geçen yıl Haziran'da Nuro ile ortak bir otoyol teslim hizmeti vermek üzere ortaklık kuran şirketler, Ohio'da da Ocado şirketiyle ortaklık yaparak robotik bir depo inşa etmeyi planladığını açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >