Amazon Türkiye'nin ilk haftadaki ziyaretçi sayıları belli oldu

Amazon Türkiye
Amazon Türkiye

IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması'na göre Amazon Türkiye'nin ilk bir haftalık süreçte ne kadar ziyaretçi çektiği belli oldu. İlk gün 500 bini aşkın kişinin giriş yaptığı web sitesinin bir haftanın sonundaki ziyaretçi sayısı 90 bin seviyesine geriledi.

Dünyanın en büyük elektronik ticaret ağlarından biri olan Amazon, uzunca bir süredir Türkiye'ye ciddi yatırımlar yapıyor. Son olarak, yaklaşık 1 yıldır yüksek sesle dile getiren Amazon.com.tr'nin hayata geçirilmesiyle birlikte ilk istatistikler de ortaya çıkmaya başladı.

Amazon Türkiye hizmet vermeye başladı

Yani an itibariyle www.amazon.com.tr adresine giden kişiler küçük bir mesajdan sonra alışverişe başlayabiliyor. Amazon'un kuruluşundan bu yana milyonlarca ürün siparişi verildiğini ve farklı kategorilerdeki ürünlerin satışı için tercih edilebilecek güvenilir bir kaynak olduğunu dile getirilen mesajda müşterilere daha iyi hizmet verebilmek adına sürekli gelişme sürecinde olunduğu da belirtiliyor.

Biz de GZT.com olarak Amazon.com.tr'nin hayata geçmesiyle birlikte ilk siparişlerimizi vermiş ve kargoları bekleme sürecini başlatmıştık.

İlk sipariş süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması kapsamında Amazon.com.tr'ye ilişkin ilk istatistikler de ortaya çıktı.

Amazon.com.tr'yi ilk gün ziyaret eden kişi sayısı 578 bini aşıyor. Ancak bu rakam bir hafta sonrasında 93 bin seviyesine kadar geriliyor.
Amazon.com.tr'yi ilk gün ziyaret eden kişi sayısı 578 bini aşıyor. Ancak bu rakam bir hafta sonrasında 93 bin seviyesine kadar geriliyor.

İlk gün (19 Eylül) itibariyle toplamda 578.607 gerçek internet kullanıcısını analiz eden web sitesindeki bu rakam ilk hafta sonunda 93.082 kişiye kadar geriledi.

Amazon.com.tr'nin avantajı ne?

Uzun süredir beklenen ve sonunda hayata geçirilen Amazon Türkiye, aslında müşteri özelinde temelde birçok farklı beklenti oluşturmuş durumda. Bunlar arasında en belirgin olanı ise Amazon.com'daki ürünlerin Türkiye'de satışı. Şu anda .com.tr uzantılı Amazon adresine erişildiğinde ne yazık ki Amazon.com'daki ürünlerin olmadığı görülebiliyor. Evet; ilk etapta bu ürünlerin listelenmemiş olması sonradan eklenmeyeceği anlamına gelmiyor, beklemekte yarar var. Ancak Amazon.com'da ilgi çeken ürünlerin mutlaka Amazon.com.tr'de de satılması gerektiği aşikar.

Amazon Türkiye'de fırsatlar, elektronik, bilgisayar, cep telefonu ve iletişim başta olmak üzere birçok farklı kategori bulunuyor.
Amazon Türkiye'de fırsatlar, elektronik, bilgisayar, cep telefonu ve iletişim başta olmak üzere birçok farklı kategori bulunuyor.

Buna ek olarak ikinci beklenti ise hızlı teslimat süresi. Amazon, ülkemizde MNG Kargo ile iş ortaklığı yürütüyor. Teslimatlar 'şimdilik' verilen tarihlerde sorunsuz bir şekilde gerçekleşiyor. Hatta biz de GZT.com olarak sipariş verdiğimiz ürünleri tam olarak ifade edilen tarihlerde teslim aldık. Hatta bununla ilgili ikinci bir video daha yayınlayacağız.

Çok küçük bir değerlendirmeyle Amazon'un ülkemizde henüz yolun başında olduğunu belirtmekte yarar var. Emekleme aşamasının hızlıca aşılmasıyla ülkemizdeki elektronik ticaret sektörünü hareketlendireceğine şüphe yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >