Amazon.com'un Türkiye'ye giriş yapacağı tarih belli oldu

Amazon Türkiye
Amazon Türkiye

Dünyanın en meşhur e-ticaret sitesi Amazon.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine başlayacağı tarih belli oldu. Şirketin önümüzdeki yıl içinde hizmete başlaması bekleniyor.

Amazon.com'un uzunca bir süredir Türkiye'de resmî olarak faaliyetlerine başlayacağı konuşuluyor. Şu ana kadar herhangi bir tarih açıklanmamıştı. Ancak, son olarak şirketin Türkiye'de resmî olarak ne zaman hizmete geçeceği belli oldu.

Amazon, Türkiye'de Temmuz 2018 itibariyle resmî olarak faaliyetlerine başlayacak gibi görünüyor. Konuyla alakalı olarak şimdiye kadar ortaya çıkan en net bilgilerden biri bu. Böylece, geçtiğimiz sene Türkçe arayüzle ziyaretçileri karşılayan ve ardından ücretsizkargo imkanıyla yüz güldüren Amazon; bu adımla Türkiye'deki kullanıcıların gönlünde daha da fazla yer edecek gibi görünüyor.

Amazon.com'un Türkiye'de hizmete başlamasıyla ülkemizde e-ticaret sektöründe köklü değişiklikler yaşanacağı aşikar.
Amazon.com'un Türkiye'de hizmete başlamasıyla ülkemizde e-ticaret sektöründe köklü değişiklikler yaşanacağı aşikar.

Amazon'un yepyeni hizmetler sunacağı tahmin ediliyor

Evet; konuyla ilgili olarak Amazon cephesinden şu an için net bir açıklama yok. Fakat, birkaç gün içinde ortaya çıkan bu bilgiler için doğrulama gelmesi bekleniyor. Son olarak, şirketin Avrupa'daki merkezler için Türkiye'deki yazılım mühendisleriyle de temasta olduğu belirtiliyor.

Amazon'un ülkemizde hizmete başlaması e-ticaret sektörü için köklü değişiklikler anlamına geliyor. Çünkü Amazon, Türkiye'deki kullanıcılar tarafından bilinirliğini artırmak adına birçok farklı çalışma yapacak gibi görünüyor. Tüm bu çalışmalar müşteriler için büyük önem taşıyor çünkü indirim ve hizmet konularında yepyeni seçeneklerin devreye girmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >