Amazon'dan yeni ödeme yöntemi: Avuç içini göstermek yeterli olacak

Kişilerin avuç içi izleri kredi kartına kodlanacak
Kişilerin avuç içi izleri kredi kartına kodlanacak

Amazon yeni bir ödeme sistemi tanıttı. Amazon’un temassız ve kasasız mağazaları için tanıtılan bu sisteme göre, kişilerin avuç içi izleri kredi kartına kodlanacak ve alıcı avuç içini mağazada yer alan sensörlere okutarak alışveriş yapabilecek.

Dünyanın önde gelen alışveriş sitesi Amazon, yeni bir özelliğini kullanıma açıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Seattle kentinin pilot olarak seçildiği uygulamayı kullanan müşteriler sadece avuçlarının içini göstererek ödeme yapabilecek.

Avuç içlerini göstermek yeterli olacak

Tasarlanan sisteme göre kullancıların avuç içleri kredi kartı bilgisine dahil edecek. Amazon Go marketlerinden birine giden müşteriler ödeme için sadece avuç içlerini kasaya gösterecek.

Amazon One adı verilen sistemin Seattle'ın ardından San Fransisco, New York ve Chicago'da da kullanıma açılacağı belirtildi.

Teması minumuma indirecek

CNN'e çıklama yapan Amazon'un üst düzey yöneticilerinden Dilip Kumar, Amazon One'ın koronavirüs pandemi sürecinden önce çalışır hale getirildiğini söyledi.

Yine de salgın günlerinde teması minimuma indirerek alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların sistemi kullanması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >