Amerikalı Pecol, yeryüzünde en çok ülke gezmiş kadın olarak tarihe geçti

Cassandra De Pecol, 27 yaşında Amerikalı bir gezgin. Tam tamına gezdiği 181 ülkeyi 196'ya tamamlayarak dünyada en çok ülke gezmiş kadın olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi planlıyor.

Genç yaşında pek çok kişinin hayalini yaşayan Pecol, dünyayı gezme hayaline 25. doğum gününde karar vermiş. Temmuz 2015'de yola koyulan gezgin, 15 ayda tam 181 ülke gezmiş. Fakat hedefi bu ülke sayısını 196'ya tamamlamak. Eğer bu hedefine ulaşırsa dünyada bu kadar çok ülke gezmiş ilk kadın olarak tarihe geçecek. Bunun için önümüzdeki 40 günde 15 ülkeye daha giderek hayalini gerçekleştirmek istiyor.

Genç seyyah, ortalama 254 uçuş gerçekleştirip, 200 bin dolar harcamış. Fakat seyahatlerinin çoğuna bir sponsorun eşlik ettiği Pecol, böylelikle yeme, içme, konaklama gibi masraflarını ücretsiz karşıladı. Gittiği ülkelerde 2 -5 gün arası kalan Amerikalı gezgin, çeşitli videolar çekerek bunu belgeselleştirmek istiyor.

Ayrıca kendine ait "expedition196.com" adresinden de güncel olarak geziyle alakalı yazılarını ve bilgilerini paylaşıyor.





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >