Amsterdam Apple Store, ‘iPad patlaması’ nedeniyle geçici olarak kapatıldı

​Amsterdam Apple Store, ‘iPad patlaması’ nedeniyle geçici olarak kapatıldı

Hollanda’nın Amsterdam kentinde yer alan Apple Store mağazası, içeride bulunan bir iPad bataryasının patlaması neticesinde geçici olarak kapatıldı.

Satış ve koordinasyon dışında çeşitli tamir işlemlerinin de gerçekleştirildiği Apple Store mağazalarının Amsterdam şubesinde, bir tamirat sırasında delinen iPad pili büyük bir felakete yol açıyordu. Tamir esnasında delindikten sonra yanmaya başlayan pili, güvenlik nedeniyle kum dolu kovaya atan çalışanlar patlama sonrası ortaya çıkan dev alevlerden de bu yöntemle kurtulmuş oldu. Fiziksel bir hasar almayan 3 mağaza çalışanının, duman dolayısıyla herhangi bir problem yaşayıp yaşamadıklarının tespiti için müşahede altına alındıkları ifade edildi.

Daha önce de olmuştu

Amsterdam'daki Apple Store'da gerçekleşen patlama olayı Apple'ın bu konuda yaşadığı ilk problem de değil. Birkaç hafta önce, Zürih'te bulunan Apple Store'da bir iPhone'un alev alması sonucu bir kişi yaralanmış ve Zürih'teki Apple mağazası, süresiz olarak kapatılmıştı. Yine batarya kontrolü sırasında patlayan cihaz sonrası çok sayıda insan sosyal medyada Apple'ı eleştirmeye başlamıştı. Zürih'teki olaydan 3 gün geçmeden İspanya'da bulunan bir Apple Store'da aşırı ısınma sonucu patlayan iPhone da tüm Valencia şehrini teyakkuza geçirmiş ve binanın zemin katında ciddi bir duman birikmesi oluşturmuştu. Dumandan zehirlenen bir Apple çalışanının iki gün müşahede altında kalması da tepkileri artırmıştı...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >