Anadolu Ajansı seçim sonuçlarını nereden alıyor?

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Seçim sonuçlarını açıklayan Anadolu Ajansı sahadan edindiği bilgileri ve sandık sonuç tutanaklarının görsellerini toplayarak seçim takip merkezine ulaştırmayı sürdürüyor. Tüm veriler teyit edilerek paylaşılıyor.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemi Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Anadolu Ajansı ise, sahadan edindiği bilgileri ve sandık sonuç tutanaklarının görsellerini toplayarak seçim takip merkezine ulaştırıyor.

Oy sayımı devam ederken kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,AA'nın verileri çarpıttığına yönelik iddiaları yalanlayarak, "Anadolu Ajansı bu verileri gerçek kişiler üzerinden alıyor. Verilerini bir siyasi partinin beğenip beğenmemesi önemli değil" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz. Demokratik mücadelenin nasıl verileceğini dünyaya bir kez daha göstermiş olduk. Türkiye'nin sandık yoluyla irade belirlemesi bütün dünyada önemli bir yere sahip olduğunu gösterdi. Milletimizin sabah erken saatlerden itibaren sandıklara gitmesi ve hayırlı olsun diyerek oy kullanması hepimiz için kıvançtır.

Oy verme işleminin sona ermesiyle sayımlar devam ediyor. Bütün görevliler ve vatandaşlarımız süreci takip ediyor. Oy sayma süreci şeffaf bir şekilde devam ediyor. TV'lerde yayın başlamışken birçok yorumcu verileri yorumlamaya çalıştı. Bir kısmı da açılan sandık sayısının yeterli düzeye ulaşmadığını söyleyerek daha sonra açıklayacaklarını belirttiler.

Sonuçları beklerken siyasi partiler kendi kanallarından bilgilendirmeler yapıyorlar. Anı şekilde AA da bu bilgilendirme de ANKA da bilgilendirme yapıyor. Fakat daha sonuçlar kesinleşmeden hatta, sonuçların üzerinde kati yorumlar yapılması konusunda bir sonuç ortaya çıkmamışken karşı ittifakın sözcüsü, belediye başkanları TV'lere çıkarak AA'nın verileri çarpıttığını söylediler. AA bu verileri gerçek kişiler üzerinden alıyor. Verilerini bir siyasi partinin beğenip beğenmemesi önemli değil. CHP'de bu telaş nedir?

Ortaya çıkan sonuçlarda Sayın Cumhurbaşkanımız açık ara önde gidiyor. Buna rağmen çıkıp biz bir açıklama yapmıyoruz. Henüz bunlar ortada çokken açıklama yapıp, ondan sonra da AA ve bizleri verileri manipüle etmekle suçluyor. Herkesin önünde gerçekleşmiş ve çok utanç verici bir açıklamadır. Rahat olun. Sonuçta millet oyunu verdi. Birkaç saat sonra veriler açıklanacak. Şimdiden Cumhurbaşkanı şu seçilmiş demek çok sorumsuz bir davranıştır.

Biz ancak milletin iradesine bağlıyız. Ne dış siyasette ne iç siyasette kurulan tuzaklarla yönümüzü değiştirmeyiz. Resmi sonuçlar açıklanmadan bir tansiyon yaratılmasına müsaade etmeyiz. Biz bu numaraları geçmişte de gördük. Yakışıksız şeylerdir. Sandığın sonucuna karşı da şimdiden lekeleme çalışmasıdır. Sürece saygı duyan sonuca da saygı duyar. Bunlar sonuca saygı duymadığı için şimdiden altlık hazırlıyorlar. Siyasetçinin not vereni millettir. Bugün çok konuşacak bir şeyleri yok. Yaptıkları açıklama zihniyeti ele vermiştir. Kaybeden siyasi partiler oldu ama kaybeden tek bir vatandaşımız olmamıştır. Sayım devam etmektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >