Android Camera Go uygulamasına gece modu özelliği geldi

Android Camera Go
Android Camera Go

Yenilenen Android Camera Go uygulamasına gece modu özelliği eklendi.

Böylece artık düşük profilli akıllı telefonlarda da yapay zekâ desteğiyle yazılımsal aydınlatma kullanılabiliyor.

Uygun fiyatlı ve düşük profilli akıllı telefonlar için geliştirilen Android Go, özellikle yeni sürümüyle birlikte birçok akıllı telefon üreticisi tarafından tercih ediliyor. Yeni Android 11 Go, minimum 2 GB RAM'e sahip olan akıllı telefonlara yüklenebiliyor.

Camera Go'daki gece modu özelliğiyle birlikte fotoğraf arasındaki değişik bu şekilde.
Camera Go'daki gece modu özelliğiyle birlikte fotoğraf arasındaki değişik bu şekilde.

Mobil işletim sisteminin bu yeni sürümünde birçok farklı özellik var. İlk sırada ise medya kontrolleri geliyor. Ek olarak resim içinde resim, dahili ekran video kaydedici, akıllı bağlantı ve güncellenen bildirim sistemi geliyor.

Doğal olarak Android 11 Go ile birlikte uygulama tarafında da bir dizi değişiklik var. Yani Assistant Go, Gmail Go, YouTube Go ve Google Go gibi yine düşük profilli modellere hitap eden uygulamalar yüklü olarak geliyor.

Bunun nedeni elbette normale oranla çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak.

Son olarak Camera Go ile birlikte mobil işletim sistemine gece modu özelliği de geliyor. Hatta ilk olarak Nokia 1.3 gibi modeller için dağıtım başladı. Bu sayede düşük ışıklı ortamlarda dahi fotoğraf çekimi mümkün hale geliyor. Peki ama Android Go bunu nasıl sağlıyor? Yapay zekâ desteğiyle çekilen fotoğraflara yazılımsal olarak ışık ekleniyor ve ortaya çok daha dikkat çekici sonuçlar çıkıyor. Ek olarak bu sene içinde Camera Go uygulamasına bir de HDR özelliği ekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >