Android kullanıcılarını bekleyen tehlike: Kredi kartı bilgilerinizi çalan virüs

Faketoken virüsü.
Faketoken virüsü.

Android işletim sistemini kullanan cihazlarda beliren yeni bir virüs kullanıcıları tedirgin etmeyi başarı. Virüs, kredi kartı bilgilerini, özel dosya ve mesajları çalabilme özelliğine sahip.

Günümüzün en popüler güvenlik şirketlerinden biri olarak tanımlanabilecek olan Kaspersky, iki gün önce yayınladığı blog yazısında "Faketoken" isimli bir virüsün Android sistemine bulaştığını duyurdu. Faketoken, esas olarak bir yıldan beri Android kullanıcıları için tehdit konumundaydı fakat artık çok daha tehlikeli bir hal almaya başladı. Bir yıl öncesi için basit bir hack işlemi olarak tanımlanan Faketoken şimdi ciddi bir tehdit durumunda.

Faketoken truva atı virüsü, akıllı telefonunuza bulaştıktan sonra cihazdaki mesajların tamamını kendi sistemine geçirebilir, aramaları kontrol ederek numaraları alabilir ve kredi kartı bilgilerinin yanında kredi kartı verilerini de çalabilir. Bu virüsü en kötü yapan şeyse hiç şüphesiz virüsün telefonunuza bulaştığını anlayamamanız. Kaspersky'a göre virüs telefonunuza bulaştıktan sonra kendini çok iyi gizliyor ve ne olursa olsun bulunamıyor. Ayrıca virüs, 2000'den fazla uygulamadan veri çalabiliyor ve bu yüzden de gizlilikten dahi söz edemiyoruz. Üstelik kolay bir şekilde Google Play'e de ulaşabilen uygulama, tüm Google bilgilerinizi de görüyor.

Rus hackerlar tarafından piyasaya sürüldüğü ve geliştirildiği düşünülen virüs için yapılabilecek tek şey Google Play dışından herhangi bir uygulamayı telefonunuza yüklememek...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >