Android Oreo güncellemesi nasıl yapılır?

Android Oreo
Android Oreo

Oreo güncellemesi milyonlarca Android kullanıcısı tarafından merakla bekleniyor. Peki ama 21 Ağustos'ta çıkması beklenen Android Oreo güncellemesi nasıl yapılır?

Android kullanıcılarının uzunca bir süredir merakla beklediği Oreo güncellemesiyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz Mayıs'ta düzenlenen Google I/O Geliştiriciler Konferansı kapsamında birçok farklı yeni özellikle sunulacağı söylenen güncellemenin 21 Ağustos'ta çıkabileceği konuşuluyor.

Her zaman olduğu gibi bu yeni sürüm de ilk etapta Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Google Pixel, Google Pixel XL ve Google Pixel C gibi Google cihazlarına kurulacak. Ancak daha sonrasında diğer üreticilerin de yeni sürüme destek vermesiyle birlikte Oreo'nun kapsam alanı hayli genişleyecek. Peki ama Android Oreo nasıl yüklenir?

Güncelleme yapmadan nelere dikkat etmek gerekiyor?
Her zaman olduğu gibi güncelleme yapmadan önce birtakım hususlara dikkat etmekte yarar var. Her ihtimale karşı mutlaka ama mutlaka önemli verileri yedeklemek gerekiyor. Güncellemeden önce akıllı telefonların şarjını tamamen doldurmak da önemli. İşlem sırasında şarjın bitmesi sistemde büyük problemler oluşturabiliyor.
Güncelleme yapmadan nelere dikkat etmek gerekiyor? Her zaman olduğu gibi güncelleme yapmadan önce birtakım hususlara dikkat etmekte yarar var. Her ihtimale karşı mutlaka ama mutlaka önemli verileri yedeklemek gerekiyor. Güncellemeden önce akıllı telefonların şarjını tamamen doldurmak da önemli. İşlem sırasında şarjın bitmesi sistemde büyük problemler oluşturabiliyor.
Android Oreo güncellemesi OTA aracılığıyla nasıl indirilir?
Android Oreo'nun OTA güncellemesi şeklinde paylaşılması durumunda telefonlara otomatik olarak bildirim geliyor. Yani sistem için yeni bir güncelleme paketi yer aldığı ve dolayısıyla bu güncellemenin birkaç tıklamayla indirilip, kurulabileceği bilgisi veriliyor. Yeni Android sürümü çıktığı ve OTA güncellemesiyle sunulduğu anda ilk etapta Ayarlar > Sistem > Yazılım Güncelleme bölümüne erişmek gerekiyor.
Android Oreo güncellemesi OTA aracılığıyla nasıl indirilir? Android Oreo'nun OTA güncellemesi şeklinde paylaşılması durumunda telefonlara otomatik olarak bildirim geliyor. Yani sistem için yeni bir güncelleme paketi yer aldığı ve dolayısıyla bu güncellemenin birkaç tıklamayla indirilip, kurulabileceği bilgisi veriliyor. Yeni Android sürümü çıktığı ve OTA güncellemesiyle sunulduğu anda ilk etapta Ayarlar > Sistem > Yazılım Güncelleme bölümüne erişmek gerekiyor.
Android Oreo güncellemesi nasıl yüklenir?
Eğer Android Oreo güncellemesi sunulduysa küçük bir "güncelleme kontrolü" işlemi ardından indirme başlatılabiliyor. Mobil işletim sisteminin en yeni sürümünün indirilmesiyle kurulum için bir de onay gerekiyor. Daha sonrasında kurulum otomatik olarak başlıyor.
Android Oreo güncellemesi nasıl yüklenir? Eğer Android Oreo güncellemesi sunulduysa küçük bir "güncelleme kontrolü" işlemi ardından indirme başlatılabiliyor. Mobil işletim sisteminin en yeni sürümünün indirilmesiyle kurulum için bir de onay gerekiyor. Daha sonrasında kurulum otomatik olarak başlıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >