Android telefonlarda alarm sorunsalı: Kurulan saatte çalmıyor

Android alarm
Android alarm

Özellikle son günlerde Android'in en güncel sürümü Oreo'yu yükleyen kullanıcılar, alarmın belirlenen saat yerine farklı bir saatte çalmasından şikayetçi.

Google, Mayıs'ta düzenlenen Google I / O konferansıyla geliştiricileri bir araya toplamış; mobil işletim sisteminin en güncel sürümüne dair bilgileri paylaşmıştı. Bu aşamadan sonra asıl pay önemli görev ise akıllı telefon üreticilerine düşmüştü. Zira güncellemeyi ilk sunmak için kıyasıya bir rekabet başladı. Elbette her zaman olduğu gibi Oreo, öncelikle Google cihazlarında aktif hale getirildi. Aslında şu anda da yarış devam ediyor; Samsung, HTC ve Sony başta olmak üzere Android cephesinde iddialı olan dev şirketler Oreo güncellemesini hızlandırmak için elinden geleni yapıyor.

Belirlenen saatte çalmayan alarm, birçok kişiyi mağdur etmiş durumda.
Belirlenen saatte çalmayan alarm, birçok kişiyi mağdur etmiş durumda.

Evet; Oreo, gelişmiş pil ömründen, değişen bildirim yapısına, resim içinde resim özelliğine ve daha dinamik simgelere kadar birçok farklı yenilik sunuyor. Ama ne yazık ki mobil işletim sisteminin en yeni sürümünde çeşitlihatalar da yok değil. Bunun en somut örneği ise birkaç gün önce ortaya çıkan "Alarm" uygulamasındaki problem.

Belirlenen saat yerine farklı zamanlarda çalarak kullanıcıları zor durumda bırakan Oreo'daki Alarm uygulaması, birçok kişinin durumdan şikayet etmesine sebep oldu. Çünkü Android'deki varsayılan Alarm uygulamasını kullanan kişi sayısı oldukça fazla. Dolayısıyla belirlenen saatte çalmayan alarm, kullanıcıları büyük ölçüde yanıltabiliyor. Bu da esasında işe ya da okula geçen kalan kişiler anlamına geliyor. : )

Şu anda Google cephesinden konuyla alakalı olarak herhangi bir düzenleme ya da güncelleme yok. Ancak, kullanıcıların düzeltme yayınlanana kadar geçecek süre zarfında farklı Android alarm uygulamalarına yönelmeleri şart.

Android için alternatif alarm uygulamaları:

Çalar Saat + Zamanlayıcı
Alarmy
Benim için Çalar Saat
Konuşan Alarm

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >