Android'de Gece Modu özelliği nasıl etkinleştirilir?

Night Mode
Night Mode

Android akıllı telefonlarda basit bir uygulama ve hızlı bir ayar sayesinde Gece Modu özelliğini aktif edebilmek mümkün. Peki ama Gece Modu nedir, ne sağlar ve nasıl etkinleştirilir?

Akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar derken ekranlar hayatımızın her alanında bize eşlik ediyor. Günboyunca her daim görüş açımızda yer alan ekranlar aslında bir yandan da göz yorgunluğu ve beraberinde çeşitli rahatsızlıkları getirebiliyor. Ancak basit yöntemlerle ekranlardan yayılan 'zararlı' sanal mavi ışığın etkisini azaltabilmek mümkün oluyor.

Night Mode Enabler yalnızca tek seçenek barındırıyor; aç ya da kapat seçenekleriyle bu uygulamayı aktif ya da pasif olarak belirleyebilmek mümkün.
Night Mode Enabler yalnızca tek seçenek barındırıyor; aç ya da kapat seçenekleriyle bu uygulamayı aktif ya da pasif olarak belirleyebilmek mümkün.

Android telefonlarda Gece Modu özelliğini aktif etme

Android mobil işletim sistemli akıllı telefonlarda varsayılan olarak kurulu gelmese bile-ki bazı cihazlarda kurulu geliyor - basit bir uygulama sayesinde bu özellik sisteme kazandırılabiliyor. Bunun için Google Play'den ücretsiz olarak indirilebilen Night Mode Enabler görevini başarıyla yerine getiriyor.

Night Mode Enabler (Google Play)

Uygulamayı indirip telefona kurduktan sonra aktif edilmesi çok basit. Zira zaten tek seçenek var ve 'Gece Modunu Etkinleştir' denildiği anda ekran sarımtrak bir yapıya bürünüyor. Böylece az önce bahsettiğimiz sanal mavi ışığın etkisi azalıyor; aslında bu sayede göz yorgunluğu da minimum seviyeye iniyor.

Hepsi bu kadar. Ekran normal halinden biraz daha sarı hale bürünmesini dert etmeyenler ve göz sağlığını önemseyenler için Night Mode Enabler başarılı uygulamalardan biri.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >