Android'de güncelleme sistemi değişiyor: İki farklı yöntem sunulabilir

Google Play
Google Play

Google, geliştiriciler için Android güncelleme sistemini yıl sonuna kadar yenileyebilir. Bu sistemle birlikte geliştiricilere iki farklı yöntem sunulabilir. Ayrıntılar haberimizde:

Yayınlanan her güncellemeyle daha kararlı hale gelen Android mobil işletim sistemi için yakında uygulama güncelleme ekranında da önemli yenilikler bekleniyor. Google Play'de ilk etapta güncelleme sistemi tüm uygulamaların tam versiyonunun indirilmesiyle mümkündü. Daha sonrasında ise yalnızca güncellenecek bölüm için veri paketi indirilmeye başlandı.

Geliştiricilere sunulan güncelleme sisteminin artık iki farklı opsiyon şeklinde yıl sonuna kadar yayınlanması bekleniyor.
Geliştiricilere sunulan güncelleme sisteminin artık iki farklı opsiyon şeklinde yıl sonuna kadar yayınlanması bekleniyor.

İki farklı güncelleme yöntemi geliyor

Şu anda ise iki yeni yöntem üzerinde duruluyor. Google'ın yayınladığı yeni yazılım geliştirme aracı, geliştiricilerin iki farklı şekilde uygulamalarını güncellemesini sağlıyor. Peki ama bu yöntemler neler? İlk yöntemde aslında uygulama kullanılırken gelen güncelleme uyarısıyla yeniliklere doğrudan adapte olmaktan geçiyor. Bu bildirime tıklandığında artık yeni bir pencere vasıtasıyla güncelleme işlemi gerçekleştiriliyor ve ardından uygulama otomatik olarak tekrar açılarak yenilikleri kullanmaya izin veriyor.

İkinci yöntemde ise sistem biraz daha farklı çalışıyor. Arka planda güncelleme işlemi gerçekleşiyor ve bitiminde ise az önce olduğu gibi uygulamanın yeniden başlaması gerekiyor. Bu sayede aslında iki sistemde de güncelleme işlemi uygulamanın bir parçası olarak kullanıcıların karşısına getirilmiş oluyor.

Şu anda testaşamasında olan bu özelliklerde karar alındığında aslında güncelleme işlemlerinde tamamen bu sistemlere geçiş yapılabilir. Tüm geliştiriciler için yeni güncelleme sisteminin yıl sonuna kadar aktif edilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >