Ankara Üniversitesi kampüslerde sigara içmeyi yasaklıyor: Açık alanlarda bile içilmeyecek

Üniversite yönetimi ise sigara içilebilir 10 ayrı alan belirledi.
Üniversite yönetimi ise sigara içilebilir 10 ayrı alan belirledi.

Ankara Üniversitesi açık alanlarda dahil olmak üzere tüm kampüslerinde sigara içmeyi yasaklamaya hazırlanıyor. Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş sigara içenlere yaptırımlarımız olacak diyerek, ''Şu an sadece uyarmakla yetiniyoruz ancak gelecek süreçte bu bilincin artmasıyla birlikte yaptırımlar olacak'' ifadelerini kullandı. Ayrıca rektörlük sigarayı bırakan öğrencilere de çeşitli ödüller vermeye hazırlanıyor.

Ankara Üniversitesi bir ilke imza atarak sigarayla mücadele kapsamında 'Dumansız Kampüs' uygulamasını hayata geçirdi.

Habertürk'te yer alan habere göre; Sigara içmek isteyen öğrenci, akademik ve idari personelin kampüs içerisinde hazırlanan özel sigara içme alanına gitmek zorunda. Yeni uygulama afişlerle ve broşürlerle duyurulurken uygulamanın amacı ise öğrencileri, akademik ve idari personeli, gelecek kuşakları sigaranın zararlarından korumak.

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, şu an sadece uyarmakla yetindiklerini ve gelecek süreçte bu bilincin artmasıyla birlikte yaptırımların olacağını söyledi.

Sigara içme yasağının alanları genişlemeye devam ediyor.
Sigara içme yasağının alanları genişlemeye devam ediyor.

Sigarayı bırakan öğrencilere ödül verilecek

Rektör Erkan İbiş, sigarayı bırakan öğrencilerin ödüllendirilmesinin önemli olduğunun altını çizerken, bazı ödüllendirme çalışmaları yaptıklarını da belirtti.

Ödüllerin arasında, havuz kullanım paketleri, yabancı dil kursu paketleri ve sosyokültürel geziler gibi seçenekler yer alıyor. Ödül için öğrencilerin sigarayı bıraktığını kanıtlaması gerekiyor.

Sigara yasağı ilk olarak Ankara Üniversitesi'nin Tandoğan ve Dışkapı yerleşkesinde hayata geçti. İbiş, en kısa zamanda tüm kampüslerde yasağın uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >