Ankara'da böcek ilacından zehirlenen iki kişi öldü, 5 kişi tedavi altında

Olay yerinden fotoğraflar
Olay yerinden fotoğraflar

Ankara'nın Keçiören ilçesindeki bir binada, böcek ilacından zehirlenen 7 kişiden ikisi yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılan biri ağır 5 kişinin tedavisi sürüyor.

Ankara'nın Keçiören ilçesi Sancaktepe Mahallesi'ndeki 4 katlı binada oturan bir aile, iddiaya göre dairede ilaçlama yaptırdı. Tarım ilacı kullanımı nedeniyle tüm daireler ilaçlamadan etkilendi.

Saat 07.30 sıralarında ihbar üzerine bölgeye AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) uzmanları ile itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İlk belirlemelere göre, binada bulunan 10 yaşındaki Elif Sude S. ile birlikte iki kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Ankara Valisi Şahin'den açıklama

Ankara Valisi Vasip Şahin de, olayla ilgili açıklama yaptı. Şahin, olayın ilk belirlemelere göre böcek ilaçlamasından kaynaklandığını belirterek, "Maalesef 2 vatandaşımız öldü, biri ağır 5 vatandaşımız da şu anda tedavi altında. Savcılarımızın talimatları ve kontrolleri dahilinde incelemeler, araştırmalar devam ediyor. Kesin sebep, bu teknik ve adli çalışmalar bittikten sonra netleşecektir.'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >