Ankara'da kaybolan kayıp çocuk Eylül'ün cansız bedeni bulundu

​Ankara'da kaybolan kayıp çocuk Eylül'ün cansız bedeni bulundu
​Ankara'da kaybolan kayıp çocuk Eylül'ün cansız bedeni bulundu

Ankara Polatlı'da bir haftadır aranan 8 yaşındaki Eylül Y.'nin cansız bedenine ulaşıldı.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 7 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın cansız bedeni bulundu. Konuyla ilgili Ankara Valisi Ercan Topaca olay yerinde açıklama yaptı.

AA'dan edinilen bilgiye göre, Uzunbeyli Mahallesi'nde 22 Haziran'da kaybolan Eylül'ün cansız bedeni Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu.

VALİ TOPACA: EYLÜL'ÜN CANSIZ BEDENİ BİR DİREĞİN DİBİNDE GÖMÜLÜ BULUNDU

Ankara Valisi Ercan Topaca, incelemelerde bulunmak üzere Polatlı'ya geldi.

Vali Topaca, "Bir direğin altında tespit yapıldı, çıkartıldı. Teknik incelemeler henüz yapılmadı. Kesin bilgiler değil, bunlar ön bilgiler. Çocuğumuzun üzerindeki elbiseler çocuğumuzun olduğunu bildiriyor. Tutuklu bununan bu kişinin çocuğumuzun kaybolduğu gün bu kişinin aracı ile orada görünmesi üzerine verilen ifade doğrultusdunda oraya yöneldik. Köpeğimiz bir koku hissetti, işaret verdi cansız bedene ulaşıldı. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Bir tutuklu var. Tutukluya yardım eden var mı yok mu onlar ilerleyen saatlerde, günlerde netleşecek." ifadesini kullandı.

UTUKLANAN UĞUR K. ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILMIŞ

Ekipler, ailenin köydeki komşuları U.K. ve annesi N.K.’nin ifadelerine başvurdu. İfadesinde çelişkili bilgiler veren U.K. gözaltına alınarak tutuklandı. Uğur K.’nin olaydan bir gün önce köyde yaşayan eşi ve çocuklarını Polatlı’ya götürdüğü belirtilirken, Eylül’ün kaybolduğu gün köylülerle yapılan arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

ZANLININ ARABASINDAKİ KAN EYLÜL'ÜN KANIYLA UYUŞTU

Ayrıca jandarma ekipleri tarafından U.K.’nin otomobiline el konuldu. Jandarmanın yaptığı incelemede, aracın arka koltuklarının yıkandığı belirledi ve araçta kan izleriyle karşılaştı. Ekiplerin, araçta bulunan kan örnekleri ile ailenin kan örneklerinin yapılan DNA sonucunda uyuştuğunu tespit etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >