Ankara'da MKE fabrikasında patlama

Ankara'da Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) fabrikasında patlama
Ankara'da Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) fabrikasında patlama

Ankara'da Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sonucu 4 kişi yaralandı.

Ankara'nın Kayaş ilçesinde MKE'nin kabsül fabrikasında patlama gerçekleşti. Patlamada 4 kişinin yaralandığı, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Kayaş semtinde bulunan MKE Kapsül Fabrikası'nda patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre saat 11.00 civarında gelen ihbarlar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Ayrıca suyla reaksiyona giren malzemeler sebebi ile müdahalede güçlük yaşandığı ve yangının ormanlık alanı da etkilediği öğrenildi.

"Yangına müdahale edildi"

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Patlama sonrası çıkan yangına müdahale edilerek bölgede önlem alındı" açıklamasında bulundu.

Yangın kontrol altında

Patlamaların ardından bölgede çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından saatler sonra kontrol altına alındı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bakanlığımıza bağlı Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketinin (MKE A.Ş) Kayaş/ Ankara'da bulunan Kapsül Fabrikasında 18 Temmuz 2023 tarihinde yangın meydana gelmiştir. Yangın sonucu dört işçimiz yaralanmıştır. Derhal hastaneye sevk edilen yaralılarımızın sağlık durumları iyidir. Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak bölgenin emniyeti sağlanmış ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. "

Tahkikat başlatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, " Ankara'nın Mamak ilçesinde Kayaş semtindeki Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kapsül Fabrikası'nda bir patlamayla ilgili Kaza Araştırma Komisyonu acilen toplanmış ve koordinasyon ekibi oluşturulmuştur. Olayla ilgili gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmıştır." denildi.

Müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise şunları dedi: " Ankara'da Kayaş MKE Kapsül Fabrikası'nda meydana gelen patlamada yaralanan 4 işçi kardeşimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun. Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir."

  • Geçtiğimiz ay Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda çıkan yangınla bir patlama meydana gelmişti.
  • Patlamanın ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptığı açıklamada 5 işçinin şehit olduğunu bildirilmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >