Ankara'daki ilk anma Anıtkabir'de gerçekleştirildi

19 mayıs
19 mayıs

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 81 ilden gelen gençler Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene katılırken, gün boyunca yurdun dört bir yanında etkinlikler sürecek.

81 ilden gelen çok sayıda gencin katıldığı törende Bakan Çağatay Kılıç, saygı duruşunun ardından Atatürk'ün mozalesine çelenk bıraktı. Ardından Bakan Çağatay Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul edecek 

                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençleri 14.30'da kabul edecek.
Başbakan Binali Yıldırım da 16.30'da Çankaya Köşkü'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerle buluşacak.
Öte yandan resmi kabullerin yanı sıra yurdun dört bir yanında gençlerin katılacağı etkinlikler gün boyu sürecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençleri 14.30'da kabul edecek. Başbakan Binali Yıldırım da 16.30'da Çankaya Köşkü'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerle buluşacak. Öte yandan resmi kabullerin yanı sıra yurdun dört bir yanında gençlerin katılacağı etkinlikler gün boyu sürecek.
Başkentte bazı yollar trafiğe kapatıldı 

                                    
                                    Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri nedeniyle Ankara'da bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi.
Ankara Valiliğinde yapılan açıklamada, Çankaya Belediye Başkanlığının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, saat 20.00’de Anıtpark’ta Funda Arar konseri düzenleneceği, söz konusu program nedeniyle saat 17.00’den itibaren etkinlik sona erene kadar Spor Park Sokak-Akdeniz Caddesi kesişimi, Mareşal Fevzi Çakmak-84. Cadde kesişimi, Akdeniz Caddesi-83. Sokak kesişimi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi-77. Sokak kesişiminin araç trafiğine kapatılacağı kaydedildi.
Açıklamada, söz konusu güzergahları kullananların trafiğe kapatılan yol durumunu dikkate almaları gerektiği vurgulandı.
Başkentte bazı yollar trafiğe kapatıldı Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri nedeniyle Ankara'da bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi. Ankara Valiliğinde yapılan açıklamada, Çankaya Belediye Başkanlığının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, saat 20.00’de Anıtpark’ta Funda Arar konseri düzenleneceği, söz konusu program nedeniyle saat 17.00’den itibaren etkinlik sona erene kadar Spor Park Sokak-Akdeniz Caddesi kesişimi, Mareşal Fevzi Çakmak-84. Cadde kesişimi, Akdeniz Caddesi-83. Sokak kesişimi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi-77. Sokak kesişiminin araç trafiğine kapatılacağı kaydedildi. Açıklamada, söz konusu güzergahları kullananların trafiğe kapatılan yol durumunu dikkate almaları gerektiği vurgulandı.
İstiklal Marşı’nı işaret diliyle söylediler 

                                    
                                    Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da ayak bastığı Samsun’da işitme engelli çocuklar ve milli sporcular İstiklal Marşı’nı işaret dili ile söyledi.Samsun’da bu yaz 18-30 Temmuz tarihleri arasında 80’e yakın ülkeden 4 bin 500’e yakın işitme engelli sporcunun katılımıyla düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın genel koordinatörlüğü önünde düzenlenen törende, bu organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek sporculardan bir kısmı ile 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu ve Özel Samsun Artı Bilgi Okullarından öğrenciler bir araya geldi. 50 kişilik koro, İstiklal Marşı’nı hep birlikte işaret dilini kullanarak söyledi.
İstiklal Marşı’nı işaret diliyle söylediler Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da ayak bastığı Samsun’da işitme engelli çocuklar ve milli sporcular İstiklal Marşı’nı işaret dili ile söyledi.Samsun’da bu yaz 18-30 Temmuz tarihleri arasında 80’e yakın ülkeden 4 bin 500’e yakın işitme engelli sporcunun katılımıyla düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın genel koordinatörlüğü önünde düzenlenen törende, bu organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek sporculardan bir kısmı ile 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu ve Özel Samsun Artı Bilgi Okullarından öğrenciler bir araya geldi. 50 kişilik koro, İstiklal Marşı’nı hep birlikte işaret dilini kullanarak söyledi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >