Anket: Yeni iPhone tercih etmeyenlerin üç temel sebebi var

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Yapılan araştırmalara göre eski iPhone kullanıcılarının iPhone 8 serisine ya da iPhone X'a geçmemesinin üç farklı sebebi var.

Yayınlanan yeni bir anket, insanların eski iPhone'larını neden iPhone 8 veya iPhone X'a yükseltmediklerini ortaya çıkarıyor. Piper Jaffray analisti Michael Olson tarafından 1500 kişiyle yapılan araştırma sonucunda üç temel faktör ortaya çıkıyor.

Eski iPhone kullanıcılarının iPhone 8 serisi ve iPhone X'un tercih etmemesinin temelde üç sebebi var.
Eski iPhone kullanıcılarının iPhone 8 serisi ve iPhone X'un tercih etmemesinin temelde üç sebebi var.

Öne çıkan üç farklı sebep var

Kullanıcıların yeni iPhone'lara yönelmemesinin en büyük sebebi %44 ile eski iPhone'ların iyi çalışıyor olması. Listenin ikinci sırasında %31 ile iPhone'ların pahalı olması geliyor. Ayrıca ankete katılanların %8'i ise iPhone X'un sunduğu ekran boyutlarından memnun değil. Yani Plus modelleriyle daha büyük ekrana alışan kişiler iPhone X'a geçiş yapmak istemiyor. Son olarak katılımcıların %17'lik bölümü ise anketteki "diğer" seçeneğiyle, farklı sebeplerden ötürü telefonlarını yükseltmediklerini ifade ediyor.

Apple'ın bu sene 6.5 inç ekrana sahip iPhone X Plus'ı duyurması söz konusu. Hatta buna ek olarak iki farklı yeni iPhone modelinin daha sahneye çıkarılacağına dair söylentiler var. Bekleyip göreceğiz. : )

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >