Annelerin, erkek çocuklarını yetiştirirken yaptığı büyük hata

Ev işi yapmak yalnızca kadınların görevi değildir.

Annelerin büyük bir bölümü oğullarını; el bebek gül bebek büyütür. Oğullarının en ufak taleplerini bile önemli bir görevmiş gibi yerine getiren anneler, evlatlarının ileride yaşayacağı sıkıntıları görmezden gelir. İşte neredeyse tüm erkek annelerin, çocuklarını yetiştirirken yaptığı hatalar;

Yardım etmek yasak!
Erkek çocuğa ayrı bir önem verilir. Erkek çocuk anneye hiçbir konuda yardım etmek zorunda değildir.
Yardım etmek yasak! Erkek çocuğa ayrı bir önem verilir. Erkek çocuk anneye hiçbir konuda yardım etmek zorunda değildir.
Tepki görür
Yemek yedikten sonra tabağını kaldırmak isteyen bir erkek çocuğu hemencecik annesinin tepkisine maruz kalır.
Tepki görür Yemek yedikten sonra tabağını kaldırmak isteyen bir erkek çocuğu hemencecik annesinin tepkisine maruz kalır.
Alışmaya başlar
Elini neye atsa annesinin “Erkek adam iş mi yapar” tepkisiyle karşılaşan erkek zaman içinde hiçbir şey yapmamayı alışkanlık haline getirir.
Alışmaya başlar Elini neye atsa annesinin “Erkek adam iş mi yapar” tepkisiyle karşılaşan erkek zaman içinde hiçbir şey yapmamayı alışkanlık haline getirir.
“Herkes benim kölem”
Yıllar içinde erkek çocuk; yanındaki tüm kadınların kendi kölesi olabileceğini düşünür. Televizyon izlerken “Bana su getir” diye kız kardeşine görev buyurma hakkını bile kendinde bulur.
“Herkes benim kölem” Yıllar içinde erkek çocuk; yanındaki tüm kadınların kendi kölesi olabileceğini düşünür. Televizyon izlerken “Bana su getir” diye kız kardeşine görev buyurma hakkını bile kendinde bulur.
Sorumluluk annelere ait
Bu tip erkekler gelecekte ise eşlerine ve çocuklarına da benzer muamelede bulunur. Erkek çocuğu olan annelere o yüzden büyük görev düşüyor. Annenler ister kız ister erkek olsun tüm evlatlarını kendi ayakları üzerinde durabilen, saygılı bireyler olarak yetiştirme sorumluluğuna sahiptir.
Sorumluluk annelere ait Bu tip erkekler gelecekte ise eşlerine ve çocuklarına da benzer muamelede bulunur. Erkek çocuğu olan annelere o yüzden büyük görev düşüyor. Annenler ister kız ister erkek olsun tüm evlatlarını kendi ayakları üzerinde durabilen, saygılı bireyler olarak yetiştirme sorumluluğuna sahiptir.
“Erkek annelerine sesleniyorum”
Amerikalı Nikkole Paulun, oğluna tüm ev işleri öğretmeyi amaç edinmiş bir anne. Paulun, oğlunun fotoğraflarını ise sosyal medya üzerinden paylaşıp, tüm erkek annelerine sesleniyor. Paulun “Oğluma yemek yapmayı ve ev işlerini öğretiyorum. Neden mi? Çünkü ev işleri sadece kadınlar için değildir" mesajıyla birçok annenin takdirini toplamış durumda.
“Erkek annelerine sesleniyorum” Amerikalı Nikkole Paulun, oğluna tüm ev işleri öğretmeyi amaç edinmiş bir anne. Paulun, oğlunun fotoğraflarını ise sosyal medya üzerinden paylaşıp, tüm erkek annelerine sesleniyor. Paulun “Oğluma yemek yapmayı ve ev işlerini öğretiyorum. Neden mi? Çünkü ev işleri sadece kadınlar için değildir" mesajıyla birçok annenin takdirini toplamış durumda.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >